Osnovan klub UDVDR-a Špišić Bukovica

U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranka Virovitica i uz nazočnost predstavnika pridruženih klubova ogranka, iz Milanovca, Suhopolja, Brezovice, Pitomače i Svetog Đurđa, predstavnika općine Špišić Bukovice na čelu sa načelnikom Hrvojem Milerom i njegovim zamjenikom Rudolfom Ilićem, branitelja iz općine Špišić Bukovice, te predstavnika ostalih braniteljskih udruga iz Domovinskog rata i drugih uzvanika, u Društvenom domu u Špišić Bukovici održana je osnivačka skupština šestog po redu Kluba UDVDR-a ogranka Virovitica – Kluba Špišić Bukovica. Za predsjednika kluba jednoglasno je izabran Ivan Vuković. Ujedno je izabran iz šesteročlani središnji odbor; Zvonko Poldrugač, Marijan Škvarić, Željko Maletić, Marinko Ivanković, Stjepan Božičko i Božidar Rešetar. Osim toga izabran je i Nadzorni odbor i Sud časti.
Kako je u svom obraćanju kazao predsjednik ogranka Serfet Ciriković, inicijativa o osnivanju kluba Špišić Bukovica, došla je od načelnika općine Hrvoja Milera koji je pozdravio branitelje i obećao svesrdnu podršku i pomoć u radu kluba.
Branitelje je pozdravio i predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga Virovitice Zvonko Kožnjak, predsjednica Udruge roditelja poginulih branitelja Virovitica Anđa Oljačić, predsjednik Hvidre Virovitica Mirko Poljanac te predstavnici ostalih udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Kako je istakao predsjednik kluba Špišić Bukovica, Dan Kluba obilježavati će se 31. listopada kao spomen na početak vojno-redarstvene operacije Otkos 10 u kojoj su sudjelovali i mnogi branitelji iz općine Špišić Bukovica… (www.icv.hr, bs, Fotografije: Bruno Sokele)

[nggallery id=6383]