Osposobljeno 15 novih dadilja

U prostoru Poslovnog učilišta Eduka Plus u Virovitici, 15 nezaposlenih osoba primilo je uvjerenja o stručnoj osposobljenosti za poslove dadilje.

Podjeli uvjerenja o stručnoj osposobljenosti nazočili su ravnateljica Poslovnog učilišta Eduka Plus, Jasna Per – Kožnjak, voditeljica obrazovanja Vesna Martinko – Hock, te ispred HZZ Područnog ureda Virovitica rukovoditeljica odjela posredovanja i pripreme za zapošljavanje Blaženka Bajan.

Stručno osposobljavanje nezaposlenih osoba za poslove dadilje organizirao je i financirao HZZ Područni ured Virovitica, a stručno osposobljavanje provelo je Poslovno učilište Eduka iz Virovitice. Polaznicima stručnog ospoosbljavanja HZZ Područni ured Virovitica snosio je troškove obrazovanja, radne odjeće, putnih troškova, liječničkog pregleda kao i novčane pomoći za vrijeme pohađanja osposobljavanja.

Provedenim stručnim osposobljavanjem, polaznice su stekle kvalitetna teorijska i praktična znanja potrebna za rad na poslovima dadilje a uvjerenja o stručnoj osposobljenosti za obavljanje poslova dadilje biti će im i temelj za eventualno otvaranje obrta. (hzz.hr)

[nggallery id=6613]