Otvorena izložba umjetnika Vladimira Šarića

„Priče o ljubavi“, naziv je izložbe skulptura i slika Virovitičanina Vladimira Šarića koja je u obliku prvog samostalnog postava, u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica, 11. studenoga, ugledala svjetlo dana. Tom prigodom o autoru su par riječi kazale ravnateljica knjižnice Višnja Romaj koja se između ostalog dotaknula i osobitosti autorovog likovnog izražaja i povjesničarka umjetnosti Dubravka Sikora koja je brojne posjetitelje uvela u samu umjetnost Vladimira Šarića, u boje kojima oslikava i oblike. Budući da je ljubav ovogodišnja tema Mjeseca hrvatske knjige i budući da se autor prvenstveno bavi različitim vrstama ljubavi koje umjetnički oblikuje, posjetitelji su na izložbi mogli razgledati 30- tak skulptura koje prikazuju različite tipove emocija, od očaja do nade, dok su slike kojima se predstavio, apstraktne kompozicije s bojom kao glavnim izražajnim sredstvom. U glazbenom dijelu kulturnog susreta s irskom pjesmom “Greensleeves” predstavili su se učenica Gimnazije Petra Preradovića Virovitica Lucija Relić i njezin brat Matija, učenik Osnovne škole Ivane Brlić- Mažuranić dok su dvije ljubavne pjesme interpertirali učenici Gimnazije Petra Preradovića u Virovitici Ivan Iharoš, Marcel Vugec, Leo Žarković, Ivan Kasumović i Domagoj Sinjaković.

Vladimir Šarić, premda rođen u Hrvatskoj Kostajnici cijeli svoj život živi i radi u Virovitici. Umjetnošću se bavi desetak godina dok zadnjih pet počinje intenzivnije stvarati skulpture i slike. Član je Likovnog kluba „Nikola Trick“ iz Virovitice, a do sada je izlagao samo na skupnim izložbama u Virovitici, ali i izvan Hrvatske, u Lyonu, Italiji, Brazilu…

Ova izložba prodajnog je karaktera i moći će se pogledati do 8. prosinca.  (www.icv.hr, mh; Fotografije: Martina Hećimović)

[nggallery id=6465]