Hrvatska u raljama djece komunizma

Poznati hrvatski publicist, novinar i književnik Tihomir Dujmović, u prepunoj je Gradskoj knjižnici i čitaonici u Virovitici predstavio svoju novu knjigu “Hrvatska u raljama djece komunizma”, koja se bavi analizom dosadašnje vlasti Kukuriku koalicije i aktualnog predsjednika Ive Josipovića.
Na promociji su uz autora gostovali saborski zastupnik i jedan od recenzenata knjige Goran Marić, profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu Drago Jakovčević, a ulomke iz knjige koja broji 12 poglavlja čitao je dramski umjetnik Vinko Kraljević.
Kako je na predstavljanju istaknuo autor, u knjizi su dokumentirani propusti sadašnje vlasti, a samim time i opravdani strah autora od mogućnosti dobivanja još jednog mandata trenutne vlasti, jer onda će, kako je istakao, od Hrvatske ostati samo zemljopisni pojam. Jer planove koje najavljuju i sve ono što su dosad radili nedvosmisleno govori da oni Hrvatsku kao pojam, u onom emocionalnom smislu kako je doživljava svaki prosječni hrvatski građanin, ne razumiju, ne osjećaju i ne vole, jer njima je regija ono što je drugima hrvatska država.
Riječi zahvale književniku i njegovim suradnicima, na predstavljanju knjige uputio je i župan Tomislav Tolušić, a uvodnu riječ dala je ravnateljica knjižnice Višnja Romaj. Na ovom predstavljanju nazočio je i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, načelnik općine Suhopolje Marijan Brlek, predstavnici gospodarskog i društvenog života grada i županije, predstavnici braniteljske populacije i drugi građani. Organizator ovog vrijednog događaja bila je Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica u suradnji sa Virovitičko-podravskom županijom. (www.icv.hr, bs, Fotografije: Matija Rođak)

[nggallery id=6598]