Nova ordinacija medicine rada i sporta

Dom zdravlja Virovitičko-podravske županije kao ustanova koja skrbi o potrebama građana na području cijele županije uvodi novine u svoj rad. Na čelu ustanove od 1. rujna je Igor Fazekaš, koji je po dolasku na tu dužnost najprije morao utvrditi stanje i vidjeti kako Dom zdravlja funkcionira, a budući da Dom pokriva cijelu Virovitičko-podravsku županiju, trebalo se uvjeriti u kakvom su stanju prostorije u kojima se radi. Osim ordinacija Dom zdravlja ima i određeni broj stanova, a želja novog ravnatelja je sve te stanove staviti u funkciju i na raspolaganje zaposlenicima, odnosno općinama i njihovim zaposlenicima, odnosno učiteljima, profesorima, onima kojima su potrebni.
Koliko je trenutačno zaposlenih u Domu zdravlja Virovitičko-podravske županije?
– Dom zdravlja trenutačno zapošljava 187 djelatnika, imamo 18 ordinacija opće medicine, 16 ordinacija dentalne medicine, ortodontsku ambulantu, ambulantu oralne kirurgije, RTG, 4 pedijatrijske ordinacije, 3 laboratorija, 2 ginekološke ordinacije, patronažnu službu koja pokriva sve dijelove županije te mrežu od 5 ljekarni u Virovitici, Slatini, Orahovici, Suhopolju i Gradini.
Dugo ste radili u bankarstvu. Što su Vam pokazale početne analize poslovanja?
– Dvanaest godina sam radio u bankarstvu i mislim da ima prostora u pojedinim tržišnim segmentima kao što su primjerice ljekarne. Upravo u tom smjeru namjera nam je ljekarne još više približiti građanima. Od iduće godine planiramo uvesti i neke promjene u poslovanju ljekarni. Uvjeren sam da ćemo na taj način unaprijediti njihovo poslovanje i biti još konkurentniji na tržištu.
Vrijeme je krize koja se osjeti na svim područjima. Kako posluje Dom zdravlja?
– Dom zdravlja posluje solidno, uredno podmiruje sve svoje obveze prema dobavljačima što je iznimno bitno. Što se tiče plaćanja lijekova, ispred smo rokova. Trenutačno smo pred ugovaranjem poslovanja s Veledrogerijama za sljedeću godinu i nadam se da će to biti povoljnije nego do sada.
Uveli ste i neke novine, a sve u cilju bolje zdravstvene skrbi?
– Jedna od novina je i otvaranje nove ordinacije medicine rada i sporta, što do sada nismo imali. Koliki je značaj adekvatnih pregleda sportaša, ne treba niti spominjati. Konačno svi sportaši mogu dobiti u sklopu našeg Doma zdravlja kvalitetan liječnički pregled. U planu je u idućem razdoblju unaprijediti i ljekarničku djelatnost. Naime od Nove godine virovitički Dom zdravlja uvodi nove modele stimulacija zaposlenika u ljekarnama i u ordinacijama s ciljem još boljih rezultata poslovanja. Kupljen je i novi iznimno kvalitetan ultrazvučni aparat za potrebe ginekološke ordinacije vrijedan pola milijuna kuna, a uz veliku pomoć županije, odnosno župana Tomislava Tolušića od iduće godine počinje izgradnja nove ambulante u Novoj Bukovici i Zdencima. Trenutačno su u tijeku unutarnji radovi uređenja i izmjene stolarije u Domovima zdravlja u Pitomači, Virovitici, Slatini, Orahovici, sve s ciljem pružanja bolje zdravstvene skrbi svim stanovnicima županije… (www.icv.hr, bg)

Cijeli tekst može se pročitati u Virovitičkom listu