Samo s proizvođačima koji se nisu ogriješili o zakon

Novim zakonom o duhanu omogućit će se usuglašena primjena načina i postupaka nadležnih tijela i transparentan sustav ovlašćivanja svih sudionika u sektoru duhana, a njime se želi utjecati i na smanjenje sivog tržišta duhana, ističu iz Ministarstva poljoprivrede. Prijedlog novog zakona izradilo je povjerenstvo, a javna rasprava tog prijedloga je do 17. studenoga.
U povjerenstvu je bio i predsjednik udruge “Krupan list” Željko Aragović koji je pojasnio prijedlog novog zakona, razloge i što će on donijeti.
– U novom zakonu nisu uvršteni samo proizvođači i prerađivači nego i dva nova subjekta – Ministarstvo unutarnjih poslova i Carina, koja je ujedno dala i najviše prijedloga za novi zakon. Kada zakon stupi na snagu, proizvođači duhana koji se nisu ogriješili o dosadašnje zakone trebali bi dobiti dozvolu za ugovaranje proizvodnje od Ministarstva poljoprivrede. Prijedlog Carine je da to bude retrogradno, unazad 5 godina. Carina je također predložila da se proizvođači duhana točno detektiraju, dakle što u gospodarstvu posjeduju od opreme za proizvodnju duhana i ostalog…. (www.icv.hr, bs)

Cijeli tekst može se pročitati u Virovitičkom listu