Savjetovanje o Godišnjem planu natječaja OCD-a

Ured za udruge Vlade RH pokrenuo je internetsko javno savjetovanje o Godišnjem planu natječaja, javnih poziva i drugih programa financiranja projekata i programa organizacija civilnog društva u 2015. godini iz Državnog proračuna RH i fondova Europske unije.

Sukladno zaključcima 7. sjednice Savjeta za razvoj civilnoga društva održane 3. listopada 2014., istaknuta je potreba integralnog planiranja na razini svih javnih davatelja financijskih sredstava za projekte i programe organizacija civilnoga društva, vodeći računa o različitim izvorima sredstava (državni proračun, dio sredstava od igara na sreću, fondovi Europske unije). Valja napomenuti kako se radi o Nacrtu Godišnjeg plana koji se još uvijek nadopunjuje od strane pojedinih tijela. Upravo u svrhu što kvalitetnijeg planiranja u fazi u kojoj se može utjecati na buduće planove tijela, otvoreno je savjetovanje o navedenom Nacrtu.

Ovdje možete preuzeti Prijedlog Godišnjeg plana natječaja za 2015_ godinu. Svoje komentare i primjedbe dostavite Uredu za udruge na mail adresu: info@uzuvrh.hr, na način da ispunite Obrazac sudjelovanja u savjetovanju_Godišnji plan.

Internetsko javno savjetovanje otvoreno je do 7.11.2014. Po završetku javnog savjetovanja Ured za udruge će objaviti sve zaprimljene primjedbe i komentare kao i izvještaj o rezultatima savjetovanja. (uzuvrh.hr)