Svečana sjednica Vijeća MO Podgorje

Povodom dana Mjesnog odbora Podgorje i blagdana svetog Nikole Tavelića, održana je svečana sjednica Vijeća mjesnog odbora. Uvodnu riječ te izvješće o radu u proteklih godinu dana podnio je predsjednik Vijeće mjesnog odbora Milan Krmpotić. U uvodu svog govora posebno se je zahvalio predsjedniku u prethodnom četverogodišnjem mandatu Vladimir Šojatu na nesebičnom radu i dobrobiti koje je u tom vremenu napravio za Podgorje. Nabrojao je brojne aktivnosti u mjestu posebno naglasivši postavljanje fasade na mjesnom domu u kojem su odrađene i brojne akcije od postavljanja drvenih ploča na stolovima pri čemu je donacijom pomogla i virovitička tvrtka TVIN, a radove odradili i mještani kao i krećenje prostorija, održavanje zelenih površina oko domova…

Ono po čemu je Podgorje prepoznatljivo je odličan rad udruga od kojih svakako treba izdvojiti Društvo za sportsku rekreaciju Podgorje u čijoj je organizaciji odrađena i humanitarna akcija prikupljanja pomoći za poplavljena područja u Slavoniji, ali i organizacija igara starih sportova na Virovitičkim ribnjacima za 1. svibanj, putovanje na državno natjecanje… Stariji se okupljaju u Udruzi umirovljenika Podgorje koja je pod paskom predsjednika Franje Dukarića jedna od najaktivnijih u Virovitici te je i ove godine odradila brojene akcije od uređenja zelenih površina, pomoći starijim osobama, organizacija druženja…. Ništa manje aktivni nisu ni nogometaši N.K. Podgorja koji su uz svoj redovni nogometni angažman i ove godine uz pomoć Vijeća mjesnog odbora Podgorje posjetili Krivi put, odakle je porijeklom većina mještana, i odigrali 25. put tradicionalnu nogometnu utakmicu sa ekipom Bunjevca iz Krivog puta. Na kraju je posebno zahvalio Gradu Virovitici i gradonačelniku Ivici Kirinu kao i gradskim tvrtkama na velikoj pomoći u ostvarenju svih dosadašnjih projekata i akcija.

Prisutne su pozdravili i zamjenica gradonačelnika Željka Grahovac i predsjednica Gradskog vijeća Grada Virovitice Lahorka Weiss naglasivši Podgorje kao primjer gdje mladost i iskustvo mogu ruku pod ruku za dobrobit svih mještana. (virovitica.hr)