N. Bukovica: Tko želi pjevati, nađe pjesmu

Glazbena svečanost povodom blagdana sv. Cecilije u OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica tradicionalno se održava više od deset godina. Ovogodišnja je priredba održana u ponedjeljak 24. studenog, a započela je s nagrađivanjem najboljih literarnih i likovnih radova u natječaju „Omiljena igra moje bake/mog djeda“ u sklopu školskog projekta „ZaIGRAna škola“.

Za likovni rad nagrađeni su Kristina Matijević, Sandra Četa, Ana Križetić, Mateo Tandarić i Nikola Ladović a za literarni rad nagrađeni su Mateja Podolski i Renato Lukaček iz PŠ Miljevci.

Matej, Patrik, Matija i Roberto, učenici 2. r., preuzeli su poslove voditelja te su prvo publiku podsjetili tko je i zašto je sv. Cecilija zaštitnica glazbe i glazbenika. Uslijedila je pjesma „Svi želimo uzdić’ Isusa“ gdje su se glasom, srcem i pljeskom i ostali učenici pridružili „Pčelicama“ iz drugog razreda.

Učenici, učitelji i djelatnici škole mogli su uživati u pjevanim dječjim igrama i narodnim brojalicama koje su, prema zadatku iz projekta, izveli učenici 3. i 4. razreda, a da osim zvuka sve bude i u boji, za to se, u scenskoj igri, potrudio 1. razred s pjesmom Boje.

Učenice viših razreda Marta Juršik i Irena Marušić iznenadile su sve svojim vrsnim vokalnim izvedbama i znanjem engleskog jezika, a prava poslastica za veselu publiku bile su instrumentalne skladbe koje su izvodili: na violini Ana Takač, Ana Križetić na klarinetu, na flauti Ivona Kojić te na klaviru Dejan Marović i Leona Kordi. Pravo bogatstvo pjesme i glazbe u raspjevanoj školi! (mp; Fotografije: Tihana Mađar)

[nggallery id=6616]