Započeli Dani otvorenih vrata VPŽ

Ovogodišnji Dani otvorenih vrata Virovitičko-podravske županije otvoreni su u Orahovici s dva predavanja VIDRA-e Agencije za regionalni razvoj Viovitičko-podravske županije. Prvo predavanje na temu ”Poljoprivredni i ruralni razvoj” održao je djelatnik Službe za gospodarstvo VIDR-e Bojan Mijok:
– U suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i Europske unije i Virovitičko-podravskom županijom, u Orahovici smo kao agencija VIDRA otvorili i ovogodišnje Dane otvorenih vrata koje ćemo provoditi po cijeloj županiji kako bi svima u njihovim mjestima približili europske fondove i programe koji idu uz njih. Moje dio predavanja odnosio se na cilj upoznavanja javnosti s novim prilikama koje ruralni razvoj donosi, s novim mjerama koje će biti aktivne na našem području i pokušali smo animirati sve vezane uz poljoprivredu da se uključe i jave na natječaje jer novaca ima jako puno samo ih treba znati povući. – rekao je Mijok.

Predavanje na temu ”Obrazovanje” održala je djelatnice Službe za pripremu i provedbu projekata agencije VIDRA, Maja Uremović:
– Radionica je bila vezana uz instrumente za provedbu zajedničkih europskih politika i programe zajednica u sektoru obrazovanja. Tu se podrazumijevaju programi europskog socijalnog fonda čiji je jedan od ciljeva ulaganje u obrazovanje, vještine i cjeloživotno učenje te program Erasmus+ koji se izravno veže za obrazovne institucije u sklopu kojeg se ove godine uvodi i sport. Mi smo danas prisutne uveli u osnove ovih programa, a za sve ostalo Agencija je stalno na raspolaganju – rekla je Maja Uremović. Ova i predavanja s mnogim drugim zanimljivim i korisnim temama, nastavljaju se po cijeloj županiji do 19 studenog. (www.icv.hr, vg; Fotografije: Vladimir Grgurić)