Preminuo je Pave Vukelić, heroj Domovinskog rata…

U subotu poslije podne, nakon što je prethodnog dana dobio teški moždani udar, preminuo je jedan od najistaknutijih ratnih časnika s prostora Virovitičko-podravske županije, brigadir u mirovini Pave Vukelić. Pave je ratovao diljem RH i BiH, a poseban doprinos je dao u sastavu virovitičke 81. gardijske bojne HV. Kao zapovjednik izvidničko-diverzantske satnije prošao je cjelokupni ratni put 81. gardijske bojne HV, a u operaciji Bljesak bio je i ranjen. Za osvjedočenu hrabrost i junaštvo odlikovan je najvišim državnim odličjima i priznanjima. Nakon spajanja 81. gardijske bojne s 2. gardijskom brigadom HV „Gromovi“, raspoređen je na dužnost zamjenika zapovjednika Gromova koju je obnašao do sredine 1997. godine kada prelazi u 1. Hrvatski gardijski zbor. U 1. HGZ-u, obnašajući dužnosti vezane za osiguranje Predsjednika Republike Hrvatske, nalazio se do 15. listopada 2002. godine kada je umirovljen.

Nakon rata bavio se privatnim poduzetništvom, a poznat je i kao izbornik Hrvatske ribolovne reprezentacije s kojom je nedavno osvojio prvo mjesto u ribolovu šarana na 16-tom svjetskom prvenstvu, na jezeru Pietrafitti u Italiji. Pokop brigadira Pave Vukelića bit će u ponedjeljak 17. studenog 2014. godine u 15,30 sati na Gradskom groblju u Orahovici. Za sve bivše pripadnike 81. gardijske bojne HV iz Virovitice, osiguran je prijevoz autobusom u 13,30 sati s Autobusnog kolodvora u Virovitici.
Pavu su znali i poštivali svi, cijela Hrvatska, ponosio se prijateljstvom s generalom Antom Gotovinom, a prije svega ponosio se svojom svetom Domovinom Hrvatskom za koju se hrabro borio tijekom cijelog Domovinskog rata. Orahovica će ga vječno pamtiti, dapače ostat će mu dužna za sve što je učinio, a Pave i njegov neuništiv osmijeh vječno će čuvati njegov grad. Pave hvala ti na svemu. (www.icv.hr, dš, vg)