VTA priprema nove razvojne projekte

Ovaj su tjedan najavljena dva natječaja za gradove, općine, javne ustanove i tvrtke u turizmu i kulturi, koji će biti otvoreni do kraja godine.
1. Podrška stvaranju napredne poslovne infrastrukture i povezanih naprednih poslovnih usluga koje se nude poduzetnicima, kao i poboljšanje kvalitete takvih infrastruktura i usluga – 70 milijuna EUR za ulaganje u postojeću i podrška stvaranju nove napredne poslovne infrastrukture (inkubatori, industrijski parkovi, industrijska područja i logistički centri) i poslovnih usluga koje pružaju i nude odgovarajuće temelje za početak, rast i razvoj MSP / planirane usluge moraju biti usklađene specifičnim potrebama inovativnih MSP-ova, uključujući i start-up-ove
2. Poboljšanje sustava upravljanja zaštite i upravljanja kulturnom baštinom u svrhu razvoja turizma i ostalih gospodarskih djelatnosti – 2 milijuna eura priprema projekata i planova upravljanja kulturnom baštinom s popratnom dokumentacijom.

Virovitička Razvojna agencija VTA će pripremati projekte za navedene natječaje na području grada Virovitice. (virovitica.hr)