Usporediti I. Turudića s V. Šešeljem je gnjusno

Priopćenje za javnost Koordinacije braniteljskih udruga s prostora ratne općine Virovitica vezano za usporedbu suca Ivana Turudića s četničkim vojvodom i ratnim zločincem Vojislavom Šešeljem:
“Budući da je izvjesni Dražen Ciglenečki, novinar Novog lista iz Rijeke, u svojoj najnovijoj kolumni usporedio suca Ivan Turudića s neospornim ratnim zločincem, samozvanim četničkim vojvodom Vojislavom Šešeljem, želimo javnost izvijestiti o sljedećem:
Gospodin Ivan Turudić, poznati i priznati sudac, bio je 1991. godine jedan od ne baš brojnih intelektualaca koji su se na našem području dragovoljno uključili u Domovinski rat. Kao pripadnik 127. brigade Hrvatske vojske sudjelovao je u oslobađanju okupiranih dijelova Zapadne Slavonije i pokazao se kao hrabar i moralan borac. Među nama braniteljima s područja Virovitice, koji ga poznajemo, je cijenjen i poštovan i stoga mi ovom prilikom stajemo bezrezervno u njegovu obranu, naglašavamo, ne kao pravosudnog djelatnika već Hrvatskog branitelja i ponosnog domoljuba, smatrajući da je njegovo uspoređivanje s četničkim vojvodom i zločincem Vojislavom Šešeljem, u bilo kom kontekstu, krajnje neprimjereno točnije rečeno gnjusno, da pobuđuje nezadovoljstvo među nama braniteljima i da je po svemu sudeći ovdje prekršena i novinarska etika. Naime mi Hrvatski branitelji koji smo na ratištima mogli osobno vidjeti djela i učinke, dakle na monstruozan način ubijene Hrvatske vojnike i civile od strane formacija, bolje rečeno hordi, kojima je vojni i ideološki vođa bio Vojislav Šešelj, se zgražavamo nad ovakvom usporedbom i ovaj članak smatramo dnom dna, kojemu je jedini cilj ocrnjivanje gospodina Ivana Turudića, naravno po nečijem nalogu, točnije rečeno po nalogu onoga ili onih koji Hrvatsku vode u propast. To je između ostalog čisti primjer govora mržnje na koji se često pozivaju tzv. nevladine organizacije, a novinar Ciglenečki je u ovom slučaju neslužbeni glasnogovornik svojih nalogodavaca.
No nije ni za čuditi, naime u javnim glasilima, između ostalog, o novinaru Ciglenečkom i njegovom opusu može se saznati, da je spadao u krug poslušnika, za kriminal osuđenog, Riječkog tajkuna Roberta Ježića i da ga mnogi njegovi kolege novinari smatraju sramotom profesije. Ovo je, dakle, još jedan od brojnih primjera koji potiču nezadovoljstvo Hrvatskih branitelja i zbog toga smo bili prisiljeni reagirati na ovaj način vjerujući da će nas javnost razumjeti”.
Koordinacija braniteljskih udruga ratne općine Virovitica. (www.icv.hr, Fotografija: Screenshot: hrt.hr)