“Hrvatska volontira” kroz radionice kluba Jaglac

Povodom  javne manifestacije Hrvatska volontira, volonteri  udruge za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama i klub Jaglac proveli su radionice za učenike srednje škole u Orahovici i Slatini na kojima su predstavili svoj volonterski angažman  s ciljem promocije volonterstva među mladima. U Orahovačkoj srednjoj školi, učenici su korisnike ove udruge dočekali raširenih ruku

–  Ponovno smo otvorili vrata svoje škole udruzi i klubu “Jaglac” te na praktičan način dokazali što znači tolerancija prema osobama s invaliditetom, tj. osobama s intelektualnim teškoćama. Njihovi volonteri održali su radionicu za učenike 2.a, 3.a i 3.b razreda i na taj način potaknuli mlade na volontiranje u zajednici. Radionice su osmislili volonteri koji su ujedno učenici i profesori u srednjoj školi. – rekao je domaćin u orahovačkoj srednjoj školi, knjižničar Damir Najmenik.
-Hrvatska mreža volonterskih centara i Mreža mladih Hrvatske organiziraju manifestaciju Hrvatska volontira kojom se na nacionalnoj razini nastoji mobilizirati velik broj organizatora volontiranja i volontera kako bi se istaknuo ogroman značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva. Manifestaciju Hrvatska Volontira organizirana je u sklopu projekta “Prema punim potencijalima – Volontiranje osnažuje ljude i zajednice”, a uključen je veliki broj pojedinaca, organizacija civilnog društva, institucija i tvrtki koji će kroz različite javne akcije u svojim zajednicama promovirati volontiranje. Mi smo priključili ovoj akciji koja se perma našim korisnicima pokazala više nego dobrom- zaključila je voditeljica kluba Jaglac pri orahovačkoj udruzi za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama, Lidija Stojković. (www.icv.hr, vg; Fotografije: Vladimir Grgurić, 22.5.2015.)

[nggallery id=8080]