Intervju: Igor Tomljanović Grafiti Becker

U virovitičkoj Poduzetničkoj zoni III gradite halu, proizvodno-poslovnu zgradu, što znači da se širite?
– Mi smo obiteljska tvrtka koja posluje već 20 godina na istoj lokaciji, Trg kralja Petra Svačića 39. To je dvorišna zgrada obiteljske kuće mojih roditelja, koju smo prerasli u svim segmentima. Zato se i selimo u novi prostor na 1300 četvornih metara, gdje ćemo sve poslove obavljati na jednom mjestu, dok sada radimo na dvije-tri lokacije, što sigurno otežava poslovanje. Kako ste financijski riješili ulaganje?
– To je investicija od oko 4 milijuna kuna neto, pa smo polovicu riješili kreditom u poslovnoj banci, gdje smo preko linije “Lokalni poduzetnik” ostvarili subvencioniranu kamatu od strane Virovitičko-podravske županije (2 posto) i Ministarstva poduzetništva i obrta (1 posto). Ostatak investicije pokušat ćemo riješiti iz vlastitih sredstava i poslova.
Što će za kupce značiti promjena lokacije?
– Prostor koji imamo u gradu na Korzu ostaje i dalje. Kako je većina naših kupaca izvan Virovitice, njima je svejedno gdje nam je sjedište tvrtke, mislim čak da će nas i svi drugi sada u Poduzetničkoj zoni lakše pronaći. Cijeli tekst pročitajte u najnovijem broju Virovitičkog lista. (www.icv.hr, kk, Fotografija: Katica Kovačević, 23. 5. 2015)