Ireni Marušić srebrna plaketa za fotografiju “Šašava”

OŠ Ferdinandovac iz Koprivničko-križevačke županije provodi fotografski natječaj za učenike osnovnih škola na razini cijele Republike Hrvatske pod nazivom EKO-FOTKA.
Dvije fotografske teme: Raskoš šume i Ovo nanosi bol našoj majci Prirodi dane su s ciljem poticanja i razvijanja ljubavi za prirodne ljepote zavičaja, razvijanje kritičkog mišljenja prema tendencijama koje narušavaju prirodnu ravnotežu te osvješćivanje potrebe da je svaki pojedinac dužan živjeti i djelovati u suglasju s prirodom.
U ovom su natječaju s tri fotografije na temu „Raskoš šume“ sudjelovale i učenice OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica Anamarija Bilavčić iz 5.r. i Irena Marušić iz 8. razreda. Fotografije su nastale tijekom održanih fotoedukacija učenika škole u suradnji s Foto-video klubom Slatina.
Među mnoštvom pristiglih fotografija iz svih dijelova Hrvatske prosudbeno je povjerenstvo „EKO-FOTKE 2015“ nagradilo najuspješnije, a među njima je i Irena s fotografijom „Šašava“ kojoj je povjerenstvo dodijelilo srebrnu plaketu!
Sve fotografije izabrane za izložbu, kao i virtualni katalog, moći će se pogledati na mrežnim stranicama škole poslije 5. lipnja. (www.icv.hr, lž, 28.5.2015.)

[nggallery id=8137]