Jasna Per Kožnjak ponovno na čelu Društva psihologa VPŽ

U četvrtak, 21.5.2015. Društvo psihologa VPŽ održalo je izbornu skupštinu. Društvo je utemeljeno 1998. godine kao samostalna sastavnica Hrvatskog psihološkog društva. Prvi predsjednik društva bio je Martin Lovretić, a njega je naslijedila Jasna Per Kožnjak koja ja i na ovoj izbornoj skupštini jednoglasno izabrana da i dalje vodi Društvo. Za članove Upravnog odbora izabrani su Sanja Milković Šipek, dopredsjednica; Vladimir Kolesarić, dopredsjednik; MarietaKanižaj, tajnica; Katarina Pecek-Britvić, članica. Predsjednik Nadzornog odbora Martin Lovretić (ujedno izabran i za likvidatora Društva), te članice Sandra Matošina-Borbaš i Dragana Prendl.
Društvo psihologa Virovitičko-podravske županije dosljedno i predano nastoji slijediti cilj koji Hrvatsko psihološko društvo uvijek naglašava: njegovati psihologiju kao struku široke primjene u svakodnevnoj praksi, koja uključuje raznovrstan profil ljudi kojima psiholozi pomažu prebroditi svakodnevne probleme i poteškoće, a nikako samo izolirane skupine osoba s psihičkim poteškoćama.
Članovi DPVPŽ redovito sudjeluju na stručnim i znanstvenim skupovima u zemlji i inozemstvu, što pridonosi njihovom stalnom profesionalnom razvitku.
Usmjereni smo i na javno djelovanje. To se javno djelovanje očituje ponajviše u održavanja javnih predavanja i javnih radionica za posebne skupine osoba, a najuočljivije i najdjelotvornije javno djelovanje jest organiziranje i provedba tzv. „Tjedna psihologije“ koji se održava svake godine u veljači na nacionalnoj razini. U „Tjednu psihologije“ organiziraju se predavanja sveučilišnih profesora, istaknutih stručnjaka psihologa u pojedinim područjima primijenjene psihologije te barem tridesetak javnih predavanja, radionica, radio emisija, predstavljanje popularnih psiholoških knjiga, projekcije filmova, izložbe likovnih radova učenika. U tim su aktivnostima sudjelovali svi članovi Društva u Virovitici, Slatini i Pitomači.
Svoj doprinos psihologiji DPVPŽ dalo je i kroz suorganizaciju Konferencija Hrvatskih psihologa s međunarodnim sudjelovanje i to u dva navrata ( Poreč 2008. te Rovinj 2014. ) kada je prezentiran rad psihologa ali i promovirana Virovitica i Virovitičko – podravska županija.
Sve te aktivnosti pokazuju kako su članice i članovi DPVPŽ dobro integrirani i prepoznatljivi kako u svojoj županiji tako i u okvirima Hrvatskog psihološkog društva. Tome u prilog govore i priznanja koje su članice i članovi dobili od Hrvatskog psihološkog društva i društvene zajednice: dva člana/članice dobili su priznanje Marulić Fiat psychologia – Martin Lovretić i Jasna PerKožnjak. Vladimir Kolesarić primio je Zlatni grb i Povelju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, u Hrvatskom psihološkom društvu Psihologijsku nagradu Ramiro Bujas za životno djelo te Grb grada Virovitice za životno djelo.
Ove godine (16. travnja 2015.) predsjednica društva Jasna PerKožnjak, primila je psihologijsku nagradu „Ramiro Bujas“ za osobiti doprinos društvenoj afirmaciji psihologije. (www.icv.hr, smš, 23.5.2015.)

[nggallery id=8093]