Josip Janković održao predavanje o roditeljstvu

U četvrtak, 21. svibnja, u Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina u organizaciji udruge S.O.S. Virovitica održano je javno predavanje „Odgovorno roditeljstvo“. Predavanje je održano u sklopu projekta „Djeca svojih postupaka“, a prethodno je već održano u Virovitici, Pitomači i Orahovici.
Predavanje je održao gost predavač Josip Janković, psiholog i sociolog s dugogodišnjim znanstvenim i praktičnim iskustvom u radu s djecom, mladima i obiteljima, također autor „Malih kreativnih socijalizacijskih skupina“ te mnogo publikacija na temu dječje psihologije, roditeljstva i obitelji.
-U današnje vrijeme nitko nikoga ne uči kako biti roditelj, a to je po mom dubokom uvjerenju zapravo najvažniji poziv u životu svakog čovjeka koji je imao tu sreću da postane roditelj. Za roditeljstvo bi trebalo jako puno toga znati i naučiti da bi nam djeca bila sretna djeca, a mi sretni roditelji- rekao je predavač Josip Janković.
Projekt „Djeca svojih postupaka“ provodi udruga S.O.S. Virovitica u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Virovitica, a financiran je od strane Ministarstva za socijalnu politiku i mlade. Cilj projekta je izgradnja kulture nenasilja poticanjem pozitivnih oblika ponašanja kod djece i mladih i jačanjem kompetencija za odgovorno roditeljstvo u Virovitičko-podravskoj županiji. (www.icv.hr, mt, Fotografije: Marko Telišman, 22.5.2015.)

[nggallery id=8073]