Kolegij ravnatelja srednjih škola VPŽ

U organizaciji Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Virovitičko-podravske županije na čelu s pročelnicom Vesnom Šerepac, u ponedjeljak, 25. svibnja, održan je Kolegij ravnatelja srednjih škola s područja županije vezano za upis učenika u I. razred srednje škole.
Kako se sukladno Odluci o upisu učenika u prvi razred srednje škole moraju donijeti uvjeti po kojima se vrednuje uspjeh učenika, a prema zajedničkim i posebnim kriterijima, na Kolegiju ravnatelja dogovoreni su rokovi u kojima će se za svaki pojedini program, uz vrednovanje uspjeha od tri značajna predmeta, navesti i drugi, kao i posebni uvjeti koji se odnose i na djelomično plaćanje troškova pojedinih programa.
Učenici se prijavljuju i upisuju u I. razred u školskoj godini 2015./2016. elektroničkim načinom putem mrežne stranice Nacionalnoga informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole. Prijava kandidata u sustav započela je 25. svibnja.
Osim o upisu učenika u prvi razred srednje škole, na Kolegiju se govorilo i o pripremnim radnjama za završetak ove školske godine, kao i aktualnoj problematici vezanoj uz prosvjetu. (www.vpz.hr, 26.05.2015.)

[nggallery id=8112]