O. Jukiću, I. Heđiju i I. Špehu nagrada za najbolji znanstveni rad

U Opatiji je od 25. do 29. svibnja po 38. put održan međunarodni skup MIPRO – najveći znanstveno stručni skup o informacijsko-komunikacijskoj tehnologiji, elektronici i mikroelektronici u ovom dijele Europe, mjesto okupljanja svih onih koji nešto znače u svijetu ICT struke. Na skupu je sudjelovalo više od 1200 ICT stručnjaka; gosti iz više od 40 zemalja bili su sudionici petodnevnih događanja u kojima je prezentirano preko 370 znanstvenih i stručnih radova na deset savjetovanja i konferencija.

Djelatnici Visoke škole Virovitica, dr.sc. Oliver Jukić, prof.v.š., Ivan Heđi, dipl.ing.pred. i Ivan Špeh, dipl.ing. dobitnici su nagrade koja je dodijeljena za tri najbolja rada savjetovanja „Telekomunikacije i informacije“. Nagrada im je dodijeljena za izvorni znanstveni rad „Improving city infrastructure resilience capacity: water-supply network case study“.

To je jedan od 57 radova prezentiranih na ovom savjetovanju, koje su prezentirali znanstvenici i ICT stručnjaci iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Rumunjske, Makedonije, Srbije, Jordana, Saudijske Arabije, Taiwana, Poljske, Slovačke, Norveške, Danske, Austrije i Njemačke.
Rad predstavlja veliki uspjeh nastavnika naše Visoke škole, a rezultat je rada na projektu „Knowledge-based water supply management” koji je proveden u suradnji s tvrtkom Komrad d.o.o., Slatina. Na istom savjetovanju, dr.sc. Oliver Jukić, prof.v.š. predsjedao je sjednicom „Algoritmi i protokoli“. (www.vsmti.hr, 29.5.2015.)