Područna glazbena škola proslavila svoj Dan

Mali glazbenici, učenici glazbene škole Slatina, Područnog odjela Orahovica i njihovi profesori obilježili su svoj Dan škole. Ove godine, Područni odjel napunio je šest godina svog više nego uspješnog rada. Na proslavi Dana škole svoje glazbeno umijeće pokazali su svi uzrasti, odnosno razredi glazbene škole. Polaznici škole svirali su svojim roditeljima i gostima gitaru, tamburicu, klavir, klarinet, saksofon i trubu, a ka uvod najmlađi polaznici, učenici prvog razred otpjevali su nekoliko dječjih pjesama:
-Velika je čast biti voditelj ovog područnog odjela i raditi s ovom iznimno talentiranom djecom. Ponosni smo na sve naše male glazbenike i imamo već sada sjajne rezultate što je u malo godina našeg rada potvrda opravdanosti pokretanja ovog odjela. Već smo upisali nove polaznike i siguran sam da će naš odjel donijeti još niz vrhunskih glazbenika i rezultata. – rekao je voditelj Područnog odjela Orahovica dražen Kovačević. Nazočne je pozdravio i ravnatelj glazbene škole Slatina, Antonio Brzica čestitavši orahovačkom Područnom odjelu na sjajnim rezultatima, ističući posebno državnog viceprvaka Mateja Orinu:
-Područni odjela orahovica i njegovi profesori rade odličan posao što se vidi i na rezultatima ove godine. Orahovica i naša Glazbena škola imaju državnog viceprvaka Mateja Orinu na bisernici, to je veliki rezultat i od srca čestitam Mateju i njegovim učiteljima. Moram se svakako zahvaliti i svim roditeljima na njihovom strpljenju i velikoj pomoći jer bez njih bi sve ovo bilo iznimno teško, gotovo nemoguće. – zaključio je Brzica. (www.icv.hr, vg, Fotografije: Vladimir Grgurić, 26.05.2015.)

[nggallery id=8115]