Predstavljanje publikacije o studentima VŠMTI

Predstavljanje publikacije “Istraživanje o pušenju, alkoholu, kockanju, drogama i slobodnom vremenu među studentima Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici” održano je u svečanoj dvorani “Viro” Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici. Istraživanje je provedeno tijekom akademske godine 2014./2015. u okviru projekta ”Proaktivna skrb o mentalnom zdravlju obitelji: savjetovališni i preventivni postupci usmjereni pomoći u organizaciji slobodnog vremena”. U organizaciji Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok” Virovitičko-podravske županije i Visoke škole Virovitica predstavljena je publikacija koja je nastala na temelju istraživanja provedenog među studentima Visoke škole.
Dvoranu su ispunili studenti, djelatnici škole i ostali zainteresirani kao i gosti među kojima su bili saborski zastupnik i predstavnik upravnog vijeća Tomislav Žagar, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Virovitice, Alen Bjelica, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok” Virovitičko-podravske županije, Miroslav Venus kao i psiholog Siniša Brlas. Sve prisutne pozdravila je dekanica Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici Vesna Bedeković, te se zahvalila suradnicima i najavila da će se sljedeće akademske godine, pokrenuti aktivnost pod nazivom “Savjetovalište za studente”, čije ishodište je istraživanje koje je provedeno.
Na predstavljanju su govorili Miroslav Venus, koji je naglasio da su rezultati provedene ankete za sada skromni jer je anketirana samo jedna godina, ali da neće na tome stati, te da će nastaviti s israživanjem, te Siniša Brlas koji je nazočne upoznao s budućom aktivnosti “Savjetovalište za studente”, koju naziva “pionirskom aktivnošću” jer mnoge ustanove nemaju ovakvu aktivnost koja će se odvijati kao individualni rad sa studentima, ali i kao skupni rad, kroz predavanja, tribine, radionice i slično.

(www.icv.hr, žđ, Fotogafije: Kristina Oberling, 27.05.2015.)

[nggallery id=8128]