Strukovna škola obnovila status Eko škole

Povodom obnavljanja statusa Strukovne škole Virovitica kao Međunarodne Eko-škole, u prostoru škole održana je svečanost podizanja Zelene zastave. Škola je uključena u udrugu Lijepa naša od njenih samih početaka, od 1998. godine, te pripada prvoj generaciji Međunarodnih Eko-škola. Od tada do danas činila je niz aktivnosti da bi zadovoljila uvjete, i zadovoljila ih je, te je dobila dijamantni status što se je obilježilo svečanim podizanjem Zelene zastave. Sve buduće inicijative biti će usmjerene na zadržavanje tog prestižnog statusa. Jedna od tih aktivnosti je skupljanje starog papira, skupljeni papir predan je Flori Virovitica, a u znak zahvale Flora je školi donirala školsku ploču. Na svečanosti ravnateljica Pavica Biondić-Ivanković uručila je priznanje Flori Virovitica, koje je preuzela predstavnica Danijela Karlović.
Osim Flori ravnateljica se zahvalila na suradnji i Plinu Virovitica, VIDRI, agenciji za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, Ivanu Baborskom, predstojniku HZZ-a Virovitica, kao i Franji Petriću, savjetniku za obrazovanje.
Nakon toga, uslijedio je Dan otvorenih vrata u sklopu kojega su učenici i nastavnici organizirali niz zanimljivih aktivnosti kojima su predstavili rad škole svim posjetiteljima, a osobito budućim učenicima Strukovne škole Virovitica. (www.icv.hr; žđ; Fotografije: Kristina Oberling, 22.05.2015.)

[nggallery id=8077]