Suradnja karataša i PLK Maksimuma

Za kvalitetan rad s mladima potrebno je u svakom trenutku brinuti o psiho-fizičkom stanju i potrebama pojedinca u trenažnom procesu. To znači da se razvoj mladog sportaša mora postaviti ispred kratkoročnih interesa kluba, roditelja, trenera i okoline.
Kako bi mlade sportaše što bolje pripremili za nadolazeća natjecanja Karate klub Pitomača u suradnji s Powerlifting klubom Maksimum iz Pitomače krenuo je s radom kondicijske pripreme svojih mladih sportaša. Karate klub Pitomača ima izuzetne uspjehe u svom radu.
Ova dva kluba svojom suradnjom žele animirati što više mladih sportaša i omogućiti im sve uvjete za pravilan rad. Treneri PLK Maksimum Mario Rengel i Luka Kovač zaduženi su za područja koja obuhvaćaju treninzi s utezima i opterećenjem, a njihov trener Igor Petrović za tehnički dio vezan na karate.
Trenutno se radi na pripremanju mladih sportaša članova kata teama kadeti/juniori (14-17 godina) Dominika Prtenjače, Alana Uremovića i Marka Bogovića. Oni su aktualni prvaci Hrvatske u ekipnoj konkurenciji iz Rijeke od 20. prosinca 2014. Također, kao članovi reprezentacije Hrvatske nastupili su na Europskom prvenstvu 2015. u Zurichu koje se održavalo 06.-08. veljače 2015., te su osvojili u velikoj konkureniciji 9. mjesto i samim time zaslužili 5. kategorizaciju sportaša u HOO. Do kraja godine planiraju se pripreme za Prvenstvo regije sjeverozapadne Hrvatske koje će se održati 20 .rujna 2015. te Prvenstvo Hrvatske 2015. koje će se održati u Splitu 05.prosinca 2015. Našim sportašima želimo izniman uspjeh.
Iz Karate Kluba Pitomača i PLK Maksimum Pitomača nadaju se da će i drugi klubovi prepoznati model kojim ova dva kluba unaprijeđuju razvoj mladih sportaša u Pitomači, te na isti način svojim članovima pružaju mogućnost boljeg razvoja. (www.icv.hr, bk; Fotografije: Božidar Kovač, 19.5.2015.)