U Mummu striptiz plešu i Virovitičanke

Slobodna Dalmacija donijela je reportažu iz striptiz klubova u Splitu. Među njima nalazi se i “Mummu” u kojem rade djevojke i iz Virovitice. Virovitičanke izvode lap-dance, table-dance i lesbo-show. Pročitajte što je tome zapisano u Slobodnoj Dalmaciji…
– Godine 2009. – dakle osam godina nakon otvaranja prvog “Go Goa” u hotelu “Split” – Ministarstvo unutarnjih poslova ukinulo je radne dozvole strankinjama, te su vlasnici nekoliko klubova koji su u međuvremenu niknuli morali pribjeći traženju unutarnjeg kadra.
Sjećam se kao jučer kako smo vabili prve domaće cure; dnevnica je bila privlačna, 350 kuna plus “tip” (napojnica, nap.a.), što je značilo i po dvadesetak tisuća kuna mjesečno. Šarmantne djevojke i sada bez problema ostvare tu zaradu – primjećuje Lučić dok nas provodi po svojem lokalu u prizemlju objekta na Bačvicama, površine od oko 160 četvornih metara i sa sedam zasebnih separea “za diskretno uživanje”.
– Naravno da radimo u okviru zakona, prostitucija ne dolazi u obzir iako su upiti svakodnevni. Naše djevojke – trenutno ih radi osam – imaju pravo izvoditi lap-dance, table-dance i lesbo-show na zahtjev gosta, a cijena je takvih performansa oko 700 kuna i traje četiri pjesme – objašnjava Lučić, uz napomenu da je gostima, mahom strancima (u omjeru od oko 70 posto izvan udarne sezone, odnosno gotovo 100 posto tijekom turistički najfrekventnijih mjeseci) osobito drago što se u “Mummu” druže s domaćim djevojkama, Hrvaticama.
– Kod nas rade cure iz Virovitice, Vinkovaca, Podstrane, Bjelovara, s Brača… Najmlađa ima 21 godinu, a najstarija je naša miljenica od 47 godina zvana Mummy – s osmijehom će Lučić, te nas upoznaje s osebujnom damom, čija je priča epizoda za sebe.
– Ovo je posao kao i svaki drugi. Odradim svoje i vozač me odveze kući. Inače sam s Brača, ali već neko vrijeme živim u Splitu. Čak i majka zna čime se bavim. Raskrstile smo s predrasudama; svaki dan treba jesti. Uostalom, ovo je super zabavno – veselo je iznijela vjerojatno najstarija profesionalna animatorica u zemlji, koja, kao i ostale kolegice, u splitskom klubu ima fiksnu plaću od 6000 kuna.
Gosti u prosjeku potroše od tisuću kuna naviše po jednom izlasku kod nas, iako ima i onih koji tvrdoglavo piju jedno piće – najjeftinije stoji 50 kuna – i ne žele počastiti animatorice. I to je legitimno; one u tom slučaju neće sjediti pokraj njega, no i takav gost ima pravo uživati u pogledu na ples na štangi i dobrodošao je u klub – napominje poslovođa.
Najskuplje piće u “Mummu” stoji 50 tisuća kuna; riječ je o pjenušcu iz 12–litarske boce, a takvih se proda nekoliko po sezoni. Njime gosti ponekad požele napuniti veliku čašu za šampanj-performans, kad se plesačice u njemu i okupaju… (www.slobodnadalmacija.hr, Fotografija: Ilustracija, www.foxnews.com, 20. 5. 2015)