Dan OŠ V. Nazor N. Bukovica

Proteklog su tjedna Nazorovi cvrčci sa svojim učiteljima, roditeljima i prijateljima proslavili svoj Dan škole raznim aktivnostima i zajedničkim druženjem u „ZaIGRAnoj školi“.
Na veseloj svečanoj priredbi u bukovačkom Domu kulture svojim glazbeno-scenskim nastupima iskazali su se polaznici predškolskog programa, svi učenici razredne nastavne matične i područne škole, veliki i mali pjevački zbor, slavonski i slovački folklor, kao i tamburaški zbor. Ravnateljica škole Lareta Žubrinić u ime Učiteljskog vijeća nagradila je učenike redovite u pohađanju nastave i one koji su se posebno istaknuli u očuvanju okoliša te zahvalila na podršci svim prijateljima škole.
Na Danu otvorenih vrata upriličeni su sportski susreti učitelja i učenika u odbojci i nogometu, izložba učeničkih likovnih i literarnih radova, starih imenika, dnevnika i spomenica škole, gledanje video-snimaka i fotoalbuma iz života škole, kao i prezentacija odrađenih ovogodišnjih eTwinning projekata.
Poseban je naglasak bio na završnoj prezentaciji školskog projekta „ZaIGRAna škola“ u kojemu su tijekom cijele školske godine u različitim nastavnim predmetima i aktivnostima, učenici i učitelji škole radili na promicanju, učenju i očuvanju starih dječjih igara i sportova uz naglasak na zdravi život i pozitivne ljudske vrijednosti koje se u igri razvijaju. Tim povodom, a u suradnji s Udrugom sportske rekreacije „Sport za sve“, „Podravac“ Sopje, voditeljem Jozom Šantakom i aktivnim članovima udruge, inače učenicima OŠ „Davorin Trstenjak“ Čađavica, organizirali su 1. školsku olimpijadu starih sportova! Skupine učenika natjecale su se u 6 različitih disciplina: trke u vreći-štafetno, trke šinama-štafetno, trke štulama-štafetno, kozana, bacanje potkove u krug i potezanje konopa.
Na Danu otvorenih vrata predstavljeno je i novo izdanje školskog lista „Cvrčak“ koji je ove godine izašao u 12. broju. (www.icv.hr, mt; Fotografije: Marko Telišman, 1.6.2015.)

[nggallery id=8175]