Dovršeni radovi pri OŠ P.Preradovića

Briga o školstvu poseban je predmet interesa Virovitičko-podravske županije te u skladu s time konstantno ulaže u izgradnju i održavanje školskih objekata, opremanje potrebnim nastavnim pomagalima i ostalom opremom. Županija je stoga financirala izvođenje radova na izgradnji parkirališta i okretišta autobusa pri OŠ Petra Preradovića Pitomača. Radovi su započeli 2. lipnja, nakon što su potpisani ugovori za izgradnju i stručni nadzor. Asfaltiranje parkirališta i okretišta autobusa završeno je 12. lipnja te su još preostali radovi na uređenju okoliša. Vrijednost radova je 314.680,25 kuna, dok je stručni nadzor 4.500,00 kuna.
Prema riječima župana Virovitičko-podravske županije Tomislava Tolušića cilj je osigurati učenicima pohađanje nastave u sigurnijim i ugodnijim uvjetima:
– Ulaganjem u adaptaciju i održavanje školskih objekata Županija pokazuje koliko je obrazovanje važno te nastoji osnovnoškolcima i srednjoškolcima osigurati pohađanje nastave u adekvatnim uvjetima i uz visoke standarde – naglasio je Tolušić.
Podsjetimo se, u mandatu župana Tomislava Tolušića, od 2008. godine, izgrađeno je i obnovljeno 30 škola i 5 školskih športskih dvorana. Do početka nove školske godine bit će otvorena i nova Područna škola Gornji Miholjac. (www.vpz.hr, 14.06.2015.)

[nggallery id=8311]