Foto: Vatra je gorjela u Virovitičkoj bolnici…

Vatrogasna vozila i vatrogasci s punom opremom u utorak su u Opću bolnicu Virovitica, na sreću, stigli samo zbog vježbe. Riječ je o provjeri spremnosti djelatnika bolnice na spašavanje bolesnika i imovine u slučaju požara. Vježba je održana na Odjelu za infektologiju, a uz vatrogasce Javne vatrogasne postrojbe Virovitica, sudjelovali su i djelatnici Odjela te policajci Policijske postaje Virovitica.
Da su je uspješno obavili potvrdio je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Virovitica Anto Tutić. „Gorio je infektološki odjel, imali smo unesrećene ljude, 3 pacijenta smo uspješno iznijeli na nosilima, a uspjeli smo spasiti i 3 pokretna bolesnika. Mogu pohvaliti svedjelatnike Opće bolnice Virovitica da su uspješno odradili vježbu „ istaknuo je Tutić.
Zamjenik sanacijske upraviteljice Opće bolnice Virovitica dr. Ivica Fotez naglasio je da je riječ o redovnoj godišnjoj provjeri. „Poznato je da u slučaju nepogoda prvo sami morate spašavati svoju kuću, a svi naši djelatnici moraju doživjeti da je ovo njihova kuća i moraju biti spremni za spašavanje imovine, kako svoje tako i tuđe i biti spremni spasiti prije svega bolesnike za koje se skrbe“ kazao je.
Voditelj odjela za infektologiju dr. Miljenko Iskra, koji je i sam sudjelovao u vježbi, naglasio je daje njezino provođenje iznimno važno jer priprema zaposlenike bolnice na pravilno reagiranje u sličnim situacijama.
U drugom dijelu vježbe vatrogasci su ih obučili kako sigurno gasiti požar aparatima za početno gašenje. Slične intervencije do sada u Općoj bolnici nisu bile potrebne, pa neka tako, složni su sudionici vježbe, i ostane. (http://www.bolnica-virovitica.hr, Fotografije: Kristina Oberling, 16. 6. 2015)

[nggallery id=8330]