Otvorenje Vodospreme Sedlarica i vodovoda od Dinjevca do Turnašice

U okviru obilježavanja Dana općine Pitomača održane su svečanosti otvaranja dvaju kapitalnih projekata; vodospreme Sedlarica te otvaranje vodovoda Dinjevac-Grabrovnica-Velika Črešnjevica-Mala Črešnjevica-Sedlarica-Turnašica.
Svečanosti otvaranja ovih dvaju kapitalnih projekata od izuzetnog značaja za općinu Pitomača nazočili su saborski zastupnik Josip Đakić i virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić, koji su zajedno s načelnikom općine Željkom Grgačićem zaslužni za njihovu realizaciju.

Vodosprema Sedlarica investicija je vrijedna oko 11.500.000 kuna, a investicija vodovoda, iz kojeg će se voda opskrbljivati upravo putem vodospreme, vrijedna je oko 8.500.000 kuna. Prema riječima načelnika općine Željka Grgačića, ove dvije kapitalne investicije s 90 posto sredstava sufinacirale su Hrvatske vode, dok je Općina u svom proračunu osigurala preostali iznos od 10 posto.

-Dovršetkom ovih kapitalnih investicija pitka voda došla je do svih naselja naše općine, izuzev Križnice. No nadam se da ćemo uz pomoć saborskog zastupnika Josipa Đakića i župana Tomislava Tolušića uskoro krenuti i u realizaciju premošćivanja vodovoda preko rijeke Drave sve do Križnice, istakao je Željko Grgačić.

Župan Tomislav Tolušić uputio je čestitke svima koji su uspješno realizirali ove kapitalne projekte, dok je saborski zastupnik Josip Đakić naglasio kako je izgradnju ovih investicija omogućila upravo Vlada RH na sjednici održanoj u svibnju 2007. godine u Virovitici na kojoj je za Program vodoopskrbe i zaštite voda Virovitičko-podravske županije Vlada uz pomoć resornih Ministarstava trebala osigurati 228.500.000 kuna. (www.icv.hr; zc; foto: Matija R.; 8.6.2015.)

[nggallery id=8228]