Mario Vida i Nino Margetić na Kajkavijani

Po stazama Hrvatskog zagorja održana je jedna od najzahtjevnijih hrvatskih biciklističkih utrka nazvana Kajkavijana. Cilj utrke je obići sve zadane kontrolne točke unutar vremenskog limita, a utrka je orijentacijskog karaktera. Kategorije se dijele na muške i ženske te kategorije prema dužini trase. AN ovogodišnjoj Kajkavijani nastupila su dva orahovačka biciklista, članovi BK Lood, Mario Vida i Nino Margetić:
-Kajkavijana je san svakog brdskog biciklista. Ona je ultimativan test snage, izdržljivosti i psihe, svojevrsni brdsko-biciklistički Olimp kojeg mnogi žele svladati, ali malo ih u tome i uspije. Pravila utrke vrlo su jednostavna: u jednom danu, odnosno unutar 24 sata, biciklom treba proći sve najviše planine Hrvatskog zagorja i okolice. Start utrke bio je u ponoć s Kapucinskog trga u središtu Varaždina, a trasa prolazi vrhovima najviših planina sjeverozapadne Hrvatske (Ivanšćica, Ravna gora, Strahinjšćica, Medvednica…). Cilj je, nakon 24 sata, ponovo bio u Varaždinu. Natjecatelji moraju ukupno odvoziti oko 250 km kilometara uz 5700 metara visinske razlike. Uz već klasičnu Kajkavijanu, po principu “za svakog po nešto”, organizirana su i dva kraća maratona; Mala Kajkavijana (140km) te Moj prvi Kaj maraton (85km). Žuto crne boje BK Looda Orahovica na velikoj Kajkavijani branili su Nino Margaretić i Mario Vida. Nažalost, Nino je odustao zbog iscrpljenosti nakon 90 km, a ja nakon 170 km. Ove godine utrku je dodatno otežala kiša koja je padala dan prije, kao i tijekom same utrke. Bez obzira na sve, Kajkavijana će biti upisana u kalendar za 2016.
Posebno bi se zahvalio kolegi biciklistu Saši Novakoviću koji nam je bio vodič tijekom utrke. – rekao je nakon povratka u Orahovicu, sudionik Kajkavijane 2015. I predsjednik orahovačkog BK Lood Mario Vida. (www.icv.hr, vg, Foto:Vladimir Grgurić, 29.06.2015.)