Mateo Leš potpisao ugovor s Dinamom

U Maksimiru su oduvijek posebnu pozornost poklanjali radu s mladima i odgoju novih igrača, posebno i onih koji su u Zagreb došli iz drugh sredina. Jedan od takvih igrača je i Mateo Leš iz Špišić Bukovice. Rođen je 2000. godine, a nakon Županijskog nogometnog kluba Virovitica, u kojemu je bio kapetan momčadi uzrasta U14, postao je igrač zagrebačkog Dinama. Nakon što je dvije godine igrao za Dinamo samo po turnirima i završio osnovnu školu, prošle godine je upisao Prirodoslovnu školu Vladimira Preloga, smjer kemijski tehničar, te i službeno zaigrao za Dinamo. Otad živi u Zagrebu uz osiguran smještaj i hranu od strane Dinama.

No, Mateo nije stao. Prošlog mjeseca je potpisao stipendijski ugovor na 3 godine iza kojega slijedi profesionalni ugovor. Igra za starije pionire na mjestu stopera, te s ekipom niže brojne uspjehe. Tako su prošle godine osvojili 12. Memorijalni turnir vukovarskih branitelja, Međunarodni turnir u švicarskom Loganu “Citta di Lugano”, Turnir u Bijeljini u Bosni i Hercegovini kao i 2. mjesto na ruskom turniru “Open Volga tournament”. I ove godine već imaju uspjehe. Osvojili su zagrebačko izdanje Nike Premier Cupa i Hrvatski kup u sezoni 2014./15.
Svečano proglašenje pobjednika Hrvatskog kupa održano je na maksimirskom travnjaku u poluvremenu utakmice finala Kupa Dinamo – Split, a medalje i pehar pobjednicima je predao predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker. Naime, Dinamovi stariji pioniri su u 28. kolu 1. HNL utakmicom protiv Cibalije, tri kola prije kraja prvenstva, osigurali naslov prvaka Hrvatske. Mateo u svojoj kolekciji posjeduje 48 medalja i 4 pehara za najboljeg igrača i strijelca, a tek mu je 15 godina… (www.icv.hr, žđ, 16. 6. 2015)