Meteoalarm izdao upozorenje za Slavoniju

Tijekom poslijepodneva, u utorak, u većem dijelu VPŽ očekujemo umjeren do povećan razvoj dnevne naoblake (Cb). Očekujmo pljuskove praćene grmljavinom koji lokalno mogu biti izraženiji. Teško je trenutno precizirati gdje se očekuju izraženiji grmljavinski pljuskovi. Gdje ih bude, u kratkom vremenskom periodu očekujemo od 10 do čak 30mm kiše, umjeren na udare i jak vjetar promjenjiva smjera te tuču (krupu,grad). Oblaci i oborine doći će sa sjevera, iz Mađarske.
Temperature zraka i dalje će biti iznadprosječno visoke, najviše dnevne od 27°C do 30°C. Vjetar slab do umjeren sjevernih smjerova (sjeverni i sjeveroistočni). UV-indeks vrlo visok 8/12. Upozorenje i izdao i Meteoalarm, čemu se više može vidjeti na sljedećem linku: http://www.meteoalarm.eu/hr_HR/1/0/HR-Hrvatska.html
Vrhunac iznadprosječno visokih temperatura zraka očekujemo od petka do ponedjeljka. Živa u termometrima (u hladu meteoroloških kućica) mjestimice bi se mogla dizati do 35°C. Dobra je vijest za sve one koji vrućinu i sparinu ne vole da se od sredine mjeseca nazire osvježenje. (www.icv.hr, kpa, Fotografija: Kristijan Toplak, 9. 6. 2015)