Odlične svirke Mejaša i Vatre

47. Orahovačko proljeće donijelo je dva sjajna glazbena događaja na ljetnoj pozornici u središnjem gradskom parku u Orahovici.
U petak navečer oko 1000 Orahovčana plesalo je u ritmu “Zorice” grupe Mejaši. Tamburaši u starkama, Mejaši iz Varaždina oduševili su svojim, ali i nizom hitova iz svih žanrova glazbe. Pjevalo se i plesalo od “Zorice” do hitova Bijelog dugmeta.
– Presretni smo da smo ponovno u Orahovici, evo nakon diskoteke Virago prije nekoliko godina, sad u ovom prekrasnom ambijentu u gradskom parku. Orahovica je imala sjajnu publika, osjetili su naš ritam i našu glazbu. Stvarno smo uživali i ovo je pravi način početka našeg radnog ljeta. Svirat ćemo ovo ljeto po čitavoj Hrvatskoj, a Orahovica i ovaj nastup ostat će definitivno u sjećanju – rekao je frontman Mejaša Edo Drakulić.
Sljedeće večeri, u subotu, gradski park je zapalila Vatra, i to ona virovitička. Žestoki rock jedne od ponajboljih hrvatskih rock-grupa podigao je na noge više od tisuću posjetitelja. “Tango”, “Ruska”, “Bilo je lijepo dok je trajalo”, “Anđeo s greškom” i druge hitove publika je pjevala iz sveg glasa.
– Prošlo je punih deset godina otkako nismo bili ovdje. Tada smo bili golobradi mladići koji su tek počinjali i drago nam je da možemo danas ponovno doći u ovaj grad u našoj županiji i zapjevati s Orahovicom. Mi smo jako sretni i zahvalni onima koji nas pozivaju i koji dolaze na naše koncerte. Ovo što mi radimo to jako volimo, ali ako nema interesa, onda to nema nikakvog smisla. Evo posljednjih nekoliko godina, da kucnem u drvo, ide sve prema našim najljepšim snovima i presretni smo zbog toga – rekao je između ostalog uoči koncerta Ivan Dečak, vođa Vatre.
Pitali smo Ivana i kako će izgledati “vatreno” ljeto:
– Radno i samo radno. Napravili smo novi spot i za isto tako novu pjesmu ‘Kraj’ i uz niz koncerata, a svirat ćemo uistinu svuda, radit ćemo i na svom novom albumu – nastavio je Dečak.
A nakon gotovo dva i pol sata žestoke svirke te ponovnog vraćanja na stage, Ivan je bio više nego uzbuđen.
– Osjećam se odlično, ova publika ovdje u Orahovici uistinu nam je dala motiv da damo sve od sebe. Siguran sam da neće proći novih deset godina da ponovno dođemo. Hvala, Orahovica, od srca! – zaključio je Ivan Dečak. (www.glas-slavonije.hr, 08.06.2015.)

[nggallery id=8229]

[nggallery id=8568]