Održana svečana sjednica OV-a Čađavice

Središnji događaj obilježavanja Dana općine Čađavica i njihovog zaštitnika svetog Petra Apostola bila je Svečana sjednica Općinskog vijeća koja se pod predsjedanjem Josipa Piskača održala u društvenom domu u Čađavici 29. lipnja. Osim domaćina, načelnika općine Čađavica Mirka Rončevića i njegovog zamjenika Petra Budimira, na sjednici su nazočili i saborski zastupnik Josip Đakić, župan VPŽ Tomislav Tolušić, gradonačelnik Orahovice Josip Nemec, načelnici općina u Virovitičko-podravskoj županiji, načlnik susjedne općine Podravska Moslavina Zdravko Šimara, te Ilija Nikić, načelnik općine Usora iz susjedne Bosne i Hercegovine.

Tom prigodom načelnik Čađavice Mirko Rončević istakao je značajnije projekte koje je općina uspješno odradila, te oni koji su prioritetni za rješavanje u narednom razdoblju, a jedan od njih je dovršenje započete kanalizacije na području cijele općine Čađavica.

Rad Općine Đađavica i načelnika Rončevića visoko su ocijenili saborski zastupnik Josip Đakić i župan Tomislav Tolušić, istaknuvši da Čađavica spada u jednu od najaktivnijih općina u županiji koja je unatoč vrlo malom godišnjem proračunu od 5.000.000 kuna napravila značajne pomake u rsvom razvoju, te svojim primjerom može pokazati sposobnost izvlačenja prijeko potrebnih sredstava iz fondova EU.

Cjelokupna svečanost na kojoj su nazočili i drugi predstavnici općine Čađavica te općina i gradova iz naše i drugih županija započela je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu na mjesnom groblju u Čađavici, a završila nastupom KUD-a “Podravina” iz Čađavice, te u zabavnom djelu i nastupom “Suhopoljskih tamburaša”. (www.icv.hr; bs; 29.6.2015.)

[nggallery id=8496]