Osmaši se oprostili od OŠ Eugena Kumičića

“Vi mislite da ste vi nama svi isti, ali niste… Nikako niste svi isti”, riječi su kojima je ravnateljica Božica Majhen opisala naše ovogodišnje osmaše i time izrekla i mišljenje svih učitelja prisutnih na svečano upriličenoj večeri osmaša 3. lipnja u prostorijama Osnovne škole Eugena Kumičića. Palac gore za naše osmaše jer su se pokazali u najdostojanstvenijem, najzabavnijem, najopuštenijem, ma, naj sve svjetlu.
Ovogodišnja četiri paralelna osma razreda su vrlo lijepo organizirala svečani oproštaj od osnovne škole: najprije je prozvan svaki osmaš poimence (nakon čega je uslijedio gromoglasan pljesak) te je Veronika Ivčić kao predstavnica Vijeća učenika ukratko predstavila ove četiri godine te zahvalila učiteljima na njihovu trudu, volji i razumijevanju. Mora se napomenuti da su učenici u potpunosti “nosili” ovu proslavu svojim složnim radom na pripremama (dobra priprema je pola obavljena posla), tako da su se svi prisutni osjećali ugodno i uvaženo, a posebice osmaši u čiju je čast i bila ova večera. Da bi sve proteklo u redu, pobrinule su sesedmašice koje su preuzele i ulogu glazbenih urednika. Glazba i pomoć sedmašica, režija osmaša- recept za uspjeh svečanog programa OŠ Eugena Kumičića. Nakon večere krenuli su slikokazi u aranžmanu svakoga razreda posebno.
Tijekom praćenja fotografija i riječi upućenih učenicima i razrednicima, bila je i pokoja suza, ali većinom je vladao smijeh i zezancija popraćeni velikim pljeskom. U službenom su dijelu učenici bili na nivou- opušteni, ali dostojanstveni te su time učinili ponosnima sve učitelje koji su ih ove godine poticali i pratili.
A ostalo je već legenda- zabava je potrajala i dalje, a naši su osmaši pokazali da će biti dobri ljudi, kako im je učitelj Vladimir Bićanić naglas i poželio, a ostali u tišini mislili. (www.icv.hr, bm, 5.6.2015.)