Osvojite 100 kuna mesnice Ravlić!

Nagradna igra mesnica Ravlić – ” Na ručku s Ravlićem”!
Dobitnica poklon bona 100,00 kuna u mesnicama Ravlić od prošlog tjedna je Ivančica Reščić.
Čestitamo našoj slušateljici Ivančici koja po svoj poklon bon može doći na Radio Viroviticu bilo koji dan od 08-15 sati, a nakon toga otići u u mesnicu Ravlić u Virovitici, Ferde Rusana 14. i zamijeniti poklon bon za vrhunsko meso i mesne prerađevine.

Vaš zadatak ovaj tjedan je da nam u inbox napišete zanimljivu anegdotu iz posjeta mesnicama Ravlić.

Svoje priče šaljite do ponedjeljka do 15 sati, a najbrži točan odgovor osvaja poklon bon od 100,00 kuna u mesnicama Ravlić.

Ime dobitnika saznajte u emisiji ” Na ručku s Ravlićem” slijedeći petak, 03. srpnja u 10, 15 sati.
Sretno svima!

Danas vam donosimo recept za SVINJSKI VRAT U TAMNOM UMAKU

Za četiri porcije trebat ćete ove sastojke:

4 komada svinjskog vrata
3 ljubičasta luka
3 žličice džema od šljiva
1 dcl crnog vina
1 žličica soka od limuna
sol
papar

Meso očistite od kosti i natrljajte paprom. Ostavite samo kratko da odstoji pa svaki komad zapecite s obje strane na ugrijanoj tavi. U drugoj tavi propržimo luk narezan na kolutiće koji ste prije toga posolili i popaprili. Kada dobije finu boju, luku dodajte džem od šljiva, a možete ubaciti i nekoliko sitno nasjeckanih suhih šljiva koje će upotpuniti okus. Sve prelijte s malo vode i pustiti da se krčka otprilike 5 minuta na srednjoj vatri. Potom dodajte meso, začinite s još malo soli i smanjite plamen. U tavu u kojoj ste zapekli meso usipajte decilitar crnog vina i zagrijte na laganoj vatri kako bi se povezalo s ostacima od pečenja. Zatim time prelijte meso, luk i šljive. Po potrebi dodajte još malo vode. Neka se sve lagano krčka još dvadesetak minuta. Pretkraj dodajte još žličicu limunovog soka. Meso je gotovo i možete ga poslužiti uz rižu. Dobar tek! (www.icv.hr; Fotografija: www.volim-meso.hr, 26.6.2015.)