Perković donirao 5000€ Crvenom križu

Poznato je kako rođeni Orahovčanin Ivan Perković i njegova humanitarna organizacija Fraternite Catalogne Croatia već dugi niz godina pomažu orahovačkom Crvenom križu. Kako kaže ravnatelj GDCK Orahovica te donacija su davno premašile i nekoliko stotina tisuća kuna. No, Perković i dalje pokazuje koliko veliko srce ima i koliko voli svoju Orahovicu i Hrvatsku. Naime, Perković i njegova humanitarna organizacija je pri dostavi posljednje donacije, GDCK-u Orahovica donirao i 5 tisuća eura za kupnju kombi vozila koje nužno društvu:

-Gradsko društvo CK Orahovica raspolaže vozilom starim preko 20 godina koje više ne zadovoljava potrebama rada društva. Obzirom da se ukazala nužna potreba za kupnju novog vozila, a naša financijska sredstva su iznimno mala, pokrenuli smo akciju prikupljanja novčanih priloga od građana i tvrtki. Čim je čuo za ovu našu akciju. Gospodin Perković je najavio kako će pomoći. I evo ne znam što bih rekao, ovu donacija koju nam je uručio je nešto toliko veliko za sve ljude kojima pomažemo da je to teško opisati. Naši dragi prijatelji Ivan i njegova supruga Karmen i u ovoj su prilici pokazali svoje veliko srce i ljubav prema Domovini. U sve to, kroz novu donaciju humanitarne pomoći, dovezli su razne stvari koje ćemo koristiti u navedenoj akciji koja će biti provedena na području grada Orahovice i susjednih općina na način da će svaki građanin koji donira novčani iznos dobiti poklon po izboru. Još jednom od srca hvala Ivanu u karmen Perković jer ovo što oni rade za ns je uistinu nemjerljivo. – kaže ravnatelj GDCK Orahovica Željko Kiš te naglašava kako je Ivan Perković napravio još jednu veliku domoljubnu stvar:
-Na inicijativu njegovog imenjaka i prezimenjaka također rođenog Orahovčanina Ivice Perkovića danas člana HVIDR-e Novi Zagreb i predsjednika NK Hrvatski Dragovoljac, gospodin Ivan i njegova supruga Karmen poklonili su električna invalidska kolica u vrijednosti preko 7000 eura, 100 % hrvatskom ratnom vojnom invalidu Danimiru Petroviću iz Zagreba. Gospodin Petrović teško je pronašao riječi zahvale, a Ivan Perković, skroman kao i uvijek, samo se nasmijao i rekao da mu je drago da je mogao pomoći. – zaključio je Željko Kiš. (www.icv.hr, vg, Foto:Vladimir Grgurić, 09.06.2015.)

[nggallery id=8246]