Pjesme Podravine i Podravlja 12. i 13. lipnja

U petak, 12. lipnja, i subotu, 13. lipnja, s početkom u 20:45 sati u školskoj sportskoj dvorani u Pitomači održat će se 23. glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja Pitomača 2015.

Na dvije festivalske večeri izvođači će predstaviti 34 nove skladbe; njih 20 u petak na večeri popularnih tamburaških skladbi i 14 u subotu na večeri etno i folklornih skladbi Podravine i Podravlja. Pred pitomačku publiku dolaze poznata imena: Kićo Slabinac, Žiga, Jerry Grcevich, Ladarice, Podravski mužikaši, Stjepan Jeršek Štef, Razbijači čaša, Franjo Barić, Cecilija, Rajko Suhodolčan, Garavuše, Sitan vez, Đuka Čaić, Ivan Mikulić i mnogi drugi – svi odreda vrsni pjevači i svirači koji će vam svojom iskrenom izvedbom približiti stihove, glazbu i aranžman jednako poznatih hrvatskih autora na što nećete ostati ravnodušni.

„Pitomača 2015.” pred publiku dolazi u osvježenoj koncepciji. Budući da oduvijek sjedinjujemo suvremeno s tradicijskim, i ove smo godine odlučili dvije festivalske večeri pripremiti prema tom ključu, no prvu večer prednost ipak ima suvremeno, dok drugu večer tu ulogu preuzima etno i folklorni izričaj. Glazbeni je festival izrazito važan za Pitomaču. Osim što nam svake godine dolazi mnogo ljudi koji upoznaju cijeli naš kraj i ovdje stječu prijatelje, on daje neizmjeran doprinos prepoznatljivosti Pitomače i Podravine ne samo u Hrvatskoj, već i u svijetu.“, rekao je umjetnički ravnatelj Marinko Barčan.

Cijena ulaznice je 15 kuna za svaku večer, a mogu se kupiti u Općini Pitomača, kiosku Vrabac ili rezervirati na e-mail festival@pitomaca.hr. Nakon svake festivalske večeri očekuje vas popratni program u Festivalskom šatoru od 23 sata. U petak će Mirko Švenda Žiga predstaviti svoj novi nosač zvuka i održati koncert, a u subotu će publiku uveseljavati tamburaški sastav Mjesečina. Ove godine direkcija Festivala će dodijeliti nagrade za najizvođeniju pjesmu prema podacima ZAMP-a i nagradu za novinarsko praćenje u prošloj godini.

Još jedna glazbena poslastica rezervirana je za nedjelju, 14. lipnja, kada će u školskoj sportskoj dvorani s početkom u 19:45 sati Podravski mužikaši održati veliki koncert povodom 20. obljetnice svoga rada i postojanja.

Pitomača će 12. i 13. lipnja živjeti glazbu.Pridružite nam se u tom doživljaju. Dođite na 23. glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja u Pitomaču!

Izvođači:

Popularne tamburaške skladbe, petak 12. lipnja: Stjepan Jeršek Štef, Rajko Suhodolčan, Kajda, Garavuše, Gordana Ivanjek Tušek, Sitan Vez, Mladen Medak Gaga, Jerry Grcevich i Tamburgeri, Žiga, Dangube, Razbijači Čaša, Podravski Mužikaši i Renata Kos, Mjesečina, Cecilija i Garavi, Cure iz centra, Darko Domijan, Franjo Barić i Podravci, Tomislav Tišljar, Svirci moji, The Fusion

Etno i folklorne skladbe Podravine i Podravlja, Subota 13. lipnja: Krunoslav Kićo Slabinac, Đuka Čaić, Josipa Gvozdanić, Đurđevčice, Crni Šest, Valentina Žnidarić, Gordana Lach i Željko Grahovec, Luka Udjbinac, Željko Grozaj i Vinski Brati, Tonči Mišević i Pleter, Ivan Mikulić, Vokalni Ansambl Angeluš, Ante Toni Janković, Navračićeva Banda, Ladarice, Zlatne Strune, Podravski Mužikaši. (www.pitomacafestival.hr, 11.6.2015.)