Počelo je 47. Orahovačko proljeće!

U organizaciji Grada Orahovice i Turističke zajednice grada Orahovice, a pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović, u Orahovici je počelo 47. Orahovačko proljeće. Naime, svečanom sjednicom gradskog Odbora za kulturno-turističke manifestacije, u utorak je počela 47. kulturno-turistička manifestacija Orahovačko proljeće. Unatoč kriznim vremenima, ova, jedna od najjačih manifestacija ovoga tipa u Hrvatskoj, ponovno otvara svoja vrata najavom niza raznovrsnih sadržaja. Središnji događaji Orahovačkog proljeća tradicionalno su Cvjetni korzo u kojem će ove godine sudjelovati 1500 sudionika, od čega oko 800 djece iz osam škola, a svi će proći središnjom gradskom ulicom u nedjelju, 7. lipnja, u 16 sati.
Istoga dana sat kasnije počet će smotra folklora na koju se prijavilo 14 KUD-ova od čega dva inozemna, pa smotra nastavlja tradiciju međunarodnog karaktera. Bit će tu izložbi među kojima treba izdvojiti 14. po redu ”Nepoznata Orahovica” Duška Rađenovića, u kojoj će ponovno biti predstavljen jedan od građanima nepoznatih dijelova grada, a otvaranje izložbe je u petak, 5. lipnja, u 19 sati. Organizator je pripremio i dvije kazališne predstave, za djecu i odrasle koje će ovaj put u stand-up komediji pod nazivom ”Na komadiću Europe” zabavljati Željko Pervan, u dvorani bivšeg kina Papuk, četvrtak, 4. lipnja, u 19 sati.
Jedan od značajnih događaja ovogodišnjeg Orahovačkog proljeća je otvaranje, odnosno preimenovanje Ulice Ljudevita Gaja u Ulicu Pave Vukelića-Paje, prema Orahovčaninu, heroju Domovinskog rata, koju će uveličati elita Hrvatske vojske, mnoštvo umirovljenih generala HV-a, te drugi visoki državni i županijski gosti. Sportski dio manifestacije rezerviran je za Orahovačko nogometno prvenstvo, natjecanje Mjesnih odbora u malom nogometu. Za glazbeni provod na ljetnoj pozornici gradskog parka zaduženi su u petak 5. lipnja Suhopoljski tamburaši, te Mejaši, a u subotu će na istom mjestu biti održan megakoncert virovitičke rock-grupe Vatra.
U sklopu manifestacije bit će održano još niz zabavnih, kulturnih i drugih sadržaja jer manifestacija traje šest dana i svakog dana ima ponešto.(www.icv.hr, vg, Foto: Vladimir Grgurić, 01.06.2015.)

[nggallery id=8568]