Princeza u potrazi za srećom

Princeza u potrazi za srećom novi je naslov u našoj školskoj knjižnici koji ima jednu posebnost, a to je da su likovi iz slikovnice, princeza i kralj, postali opipljive lutke kojima učenici mogu izvesti malu kazališnu predstavu.
Već dobro uhodani tim u OŠ Eugena Kumičića iz Slatine koji se sastoji od učenika 2.a razreda, učiteljice Renate Grahovac i knjižničarke Melite Schmitz i danas (12. lipnja 2015.) je uspješno obradio navedenu slikovnicu na satu hrvatskoga jezika, a u svrhu poticanja čitanja i ljubavi prema knjizi, tj. u svrhu maloga školskoga projekta koji se ovom slikovnicom ove školske godine približio kraju.
Učenici rado slušaju čitanje priča, ali im je još draže kada omiljene likove mogu vidjeti i dodirnuti, u ovom slučaju u obliku lutaka, koje su ih dalje inspirirale na crtanje istih kao i na spontanu i zanimljivu dramatizaciju male kazališne predstave u kojoj su sami bili i glumci, ali i režiseri.
Sljedeće školske godine čekaju ih nove priče, nove lutke, nove slike, novi crteži i nova druženja u kojima će zasigurno svi ponešto naučiti i, što je još važnije, u kojima će svi uživati što i jest svrha književnoga teksta.
(www.icv.hr, ms, 12.06.2015.)

[nggallery id=8292]