Sufinanciranje aktivnosti za darovite učenike

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta donijelo je, u sklopu „Poziva za financiranje projekata u okviru izvannastavnih aktivnosti osnovnih i srednjih škola u području rada s darovitim učenicima u školskoj godini 2015./2016.“, Odluku o odobrenoj financijskoj potpori za prijavljene projekte škola. Za provedbu projekata predviđeno je ukupno 894.950,00 KN, a sredstva za tu namjenu planirana u Državnom proračunu Republike Hrvatske.

Za sufinanciranje su odabrani projekti iz ukupno 60 škola iz RH (30 osnovnih i 30 srednjih škola), a među njima su i projekti tri škole s područja Virovitičko-podravske županije. Riječ je o projektima SŠ Stjepan Ivšić Orahovica „Grupa za audiovizualno stvaralaštvo i razvoj medijske pismenosti“ (odobreno 18.000,00 KN), Industrijsko-obrtničke škole Slatina „Izrada eko-etno vrećica (18.000,00 kn) te Glazbene škole “Jan Vlašimsky” Virovitica „Svjetski dan harmonike 6.5.2016.“ (18.000,00 kn).
Pomoću odobrenih financijskih sredstava Ministarstva, osnovne i srednje škole će realizirati projekte u okviru izvannastavnih aktivnosti za darovite učenike s ciljem razvoja njihovih kompetencija, vještina, kreativnosti, samopouzdanja i to kroz: izradu individualiziranih programa rada za darovite učenike, osmišljavanje i implementaciju novih metoda i oblika rada s darovitim učenicima, osmišljavanje i provedbu istraživačkih projekata i projektnih zadataka, osiguranje e–učenja, suradnju odgojno-obrazovnih ustanova sa znanstvenim institucijama, istraživačkim centrima, javnim ustanovama te unapređenje mentorskoga rada učitelja, nastavnika i stručnih suradnika s darovitim učenicima. (www.vpz.com.hr, Fotografija: Arhiva, 1.6.2015.)