Tko su dobitnici javnih priznanja Pitomače?

Vrijedni vijećnici Općine Pitomača u manje od mjesec dana održali su i drugu sjednicu, 14. po redu ovog saziva. Nakon verifikacije zapisnika sa 13. sjednice, vijećnici su rad započeli aktualnim satom. Prva točka Dnevnog reda bila je izmjena i dopuna Proračuna Općine Pitomača za 2015. godinu. Predloženim izmjenama i dopunama, proračun Općine Pitomača za 2015.godinu je povećan sa dosadašnjih 18,705 milijuna kuna na 22.450.757,09 kuna, što je vijećnicima detaljno pojasnio privremeni pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Danijel Petković. Prema programu korištenja sredstava socijalne skrbi na području općine Pitomača u 2015., povećan je iznos sa 648.000,00 kuna na 1.180.000,00 kuna zbog sudjelovanja Općine Pitomača u natječaju Europskog socijalnog fonda – razvoj ljudskih potencijala, iz kojeg će se, u slučaju odobrenja, financirati edukativne aktivnosti s ciljem povećanja konkurentnosti nezaposlenih osoba s područja općine na tržištu rada. Izmjenama proračuna promjene su, osim programa korištenja socijalne skrbi, doživjeli i još neki programi koji se na isti naslanjaju kao program gradnje, odnosno održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture te program korištenja sredstava šumskog doprinosa za 2015. Godinu.
Donesena je i odluka o dodjeli javnih priznanja Općine Pitomača koja će se laureatima uručiti na svečanoj sjednici Općinskog vijeća za Dane općine. Zlatnu plaketu „Grb Općine Pitomača“ dobit će HPGD „Sloga“ iz Pitomače, Srebrnu plaketu „Grb Općine Pitomača“ poduzetnik Ivan Veličan iz Pitomače i glazbeni sastav „Podravski mužikaši“. Povelju Općine Pitomača s likom Petra Preradovića dobiti će Županijska uprava za ceste Virovitičko-podravske županije, Mirko Kovačev iz Kalinovca, Stjepan Đukić Pišta iz Velikog Trgovišća, KUD „Podravka“ Starogradački Marof te Karate klub „Pitomača“, dok će priznanja s likom Petra Preradovića dobit učenici završnog razreda OŠ Petra Preradovića, kao i završnog razreda SŠ Stjepana Sulimanca.
Vijećnici su usvojili i izmjenu i dopunu Financijskog plana Knjižnice i čitaonice Pitomača za 2015. godinu te zaključak o pokretanju aktivnosti radi reorganizacije rada istog proračunskog korisnika, prema kojem će se smanjiti vrijeme rada Knjižnice i čitaonice na 20 sati tjedno. Godišnji financijski izvještaj za 2014. Godinu podnijeli su i odgovarali na pitanja vijećnika direktor Komunalnog Pitomača d.o.o. i Vodakoma d.o.o. Marijan Berdin te direktor Plinkoma d.o.o Zdravko Paša.
Predloženo je i da Mateja Kožarić, stručna prvostupnica sestrinstva, bude predložena za zdravstvenog djelatnika koji utvrđuje nastup smrti, vrijeme i uzrok smrti osoba umrlih izvan zdravstvene ustanove za područje općine Pitomača, o čemu odlučuje Skupština Virovitičko-podravske županije. Donesena je i odluka o oslobođenju plaćanja poreza na tvrtku ili naziv u 2016. godini za obveznike poreza sa područja općine Pitomača kao i treće izmjene i dopune Prostornog plana uređenja općine Pitomača. 14.sjednicom Općinskog vijeća Općine Pitomača predsjedao je predsjednik Damir Begović, a sjednici su se kao i uvijek do sada odazvali gotovo svi vijećnici. (www.icv.hr, bk, Fotografije: Božidar Kovač, 3. 6. 2015)

[nggallery id=8196]