Udruga žena „Cer“ priprema se za Ivanje

Tridesetak žena iz Crnca okupljenih u Udrugu žena „Cer“ u srijedu navečer, 17. lipnja započelo je pripreme za bogat kulturno-umjetnički program kojim će u subotu sudjelovati u proslavi Dana Općine.
U nevelikom prostoru udruge postavile su vrijedne članice izložbu suvenira i rukotvorina te brojnih eksponata tradicijske baštine svoga zavičaja.
– Našu smo udrugu osnovale u ljeto 2013. godine u cilju poticanja rada i usavršavanja različitih tehnika izrade ručnih radova i očuvanja i njegovanja starih slavonskih običaja. Od tada smo organizirale nekoliko prodajnih izložbi u Crncu, sudjelovale na sajmovima i izložbama u Orahovici, Podravskoj Moslavini, Zdencima i prošle godine u organizaciji LAG-a Papuk u Biogradu na moru. Od prodaje naših radova prihod smo donirali jednoj oboljeloj djevojčici, našoj školi i crkvi.
Izrađujemo tradicijske ručne radove i suvenire koje predstavljamo uglavnom uz blagdane (Božić, Uskrs, Ivanje).
U subotu, 20. lipnja ugostit ćemo udruge „Lipa“ iz Velikog Rastovca, „Rukotvorine“ iz Zdenaca, KUD „Slavonac“ iz Podravske Moslavine i Udrugu za pomoć osobama s invaliditetom iz Orahovice koji će ispred zgrade Općine izložiti svoje radove. Nakon izložbe, u Društvenom domu nastupit će kulturno-umjetnička društva iz Crkvara, Podravske Moslavine i Čačinaca, a na Ivanje kada proslavljamo blagdan nažeg zaštitnika sv. Ivana Krstitelja i Dan Općine organiziramo za naše mještane i goste zabavu – doznali smo od Nikol Velić, predsjednice Udruge. (www.icv.hr, js, Foto:žf, 19.06.2015.)

[nggallery id=8362]