Zorica Varga predsjednica Ogranka Matice hrvatske

U nedjelju 28. lipnja, u Hrvatskom domu u Slatini održana je izborna skupština Ogranka Matice hrvatske Slatina. Na skupštini je prihvaćeno izvješće o radu i financijsko izvješće od 2011. do 2014. godine, a nadzorni odbor je ustvrdio rad udruge prema zakonu.
Dosadašnji predsjednik Ogranka Matice hrvatske Slatina Dragan Klement razriješen je dužnosti, a skupština je za novu predsjednicu izabrala Zoricu Vargu i dopredsjednicu Ksenija Vujanović Juras. Za likvidatora udruge izabrana je Marina Grgić. Novoizabrana predsjednica je predstavila plan rada za naredno razdoblje.
Svojom nazočnošću i obraćanjem prisutnima skupštinu je uveličao potpredsjednik Matice hrvatske Stjepan Sučić te dogradonačelnik Miroslav Venus.
Nakon skupštine održan je tradicionalni 17. koncert mladih slatinskih glazbenika, a za kraj događaja je bivši predsjednik Dragan Klement uručio darove najboljim učenicima i mladim glazbenicima koji su nastupili.
Poklone su dobili najbolji učenici završnih razreda:
· Osnovne škole Josipa Kozarca: Benjamin Hankić, Mija Gmiza i Ana Bićanić

· Osnovne škole Eugena Kumičića: Klara Pugar, Marija Magdalena Kovačec, Ana Benko i Veronika Ivčić

· Osnovne glazbene škole Slatina : Anita Tutenov

· gimnazije Srednje škole Marka Marulića: Ana Brtan, Marina Novoselec i Marija Žagar

Prigodne poklone su dobili i mladi glazbenici koji su koncert održali: Marin Kubica-truba, Isidora Đuričić-saksofon, Monika Nekić-harmonika, Mario Novaković-klavir, Kristina Vidaković-klavir, Josip Matić-saksofon i Josip Jagušić-klavir. (www.icv.hr, mt; Fotografije: Marko Telišman, 29.6.2015.)

[nggallery id=8491]