Potpisani ugovori za „Poticanje energetske učinkovitosti…

U petak, 19. lipnja, u maloj županijskoj vijećnici, župan Tomislav Tolušić potpisao je ugovore o sufinanciranju s 9 korisnika u sklopu Programa „Poticanje energetske učinkovitosti na obiteljskim kućama“ na području Virovitičko-podravske županije za 2014.godinu.
Povjerenstvo za provedbu postupka javnog natječaja za javno prikupljanje prijava za neposredno sudjelovanje Virovitičko-podravske županije u sufinanciranju Programa “Poticanje energetske učinkovitosti obiteljskih kuća”, u sklopu javnog natječaja odabralo je 21 korisnika. S ostalih 12 korisnika ugovori su potpisani 8. lipnja.
Projekti koje Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancira u sklopu “Poticanja energetske učinkovitosti obiteljskih kuća” odnose se na povećanje toplinske zaštite ovojnice obiteljskih kuća, zamjenu postojećih ugradnjom nove stolarije, povećanje energetske učinkovitosti sustava grijanja ugradnjom plinskih kondenzacijskih kotlova, povećanje energetske učinkovitosti sustava prozračivanja ugradnjom uređaja za povrat topline te energetski pregled i energetski certifikat.
Fond sufinancira 80% od ukupne vrijednosti projekta, Virovitičko-podravska županija 2,5%, a ostatak sam korisnik.
Virovitičko-podravska županija za provedbu projekata u sklopu navedenog Programa na raspolaganju ima ukupno 1.031.250,00 kn (od toga 1 milijun je novac FZOEU-a, 31.250,00 Virovitičko-podravske županije). (www.vpz.hr, 19.06.2015.)

[nggallery id=8369]