Hrvoje Miler, načelnik Špišić Bukovice: 2015. ćemo pamtiti po neslavnoj poreznoj reformi

Što je sve napravljeno u 2015. godini na području općine Špišić Bukovica?
-U 2015. godini općina Špišić Bukovica imala je, kao i dosad, ažurno poslovanje. U proteklih godinu dana mnogo je toga napravljeno, a sve s ciljem podizanja standarda kvalitete življenja naših žitelja u svim segmentima i svim naseljima. Tijekom ove godine počela je realizacija projekta na izgradnji kanalizacije za naselje Špišić Bukovicu, odnosno raspisan je natječaj i odabrani su izvođači radova. Međutim, Hrvatske vode i Ministarstvo poljoprivrede još nije potpisalo ugovor s tvrtkom Virkom te radovi još nisu započeli, ali čekamo već više od pola godine na potpisivanje ugovora. Radovi bi trebali završiti, ukoliko sve bude išlo po planu, do kraja 2016. godine, međutim sve više sumnjam u tu varijantu. Ovaj projekt je procijenjene vrijednosti 120.000.000,00 kn, obuhvaća aglomeraciju Virovitica, a u naselje Špišić Bukovicu bit će uloženo oko 26.000.000,00 kn, tj. skoro 7 godišnjih proračuna općine Špišić Bukovica te će 30-ak godina sanjanja mještana o kompletnom komunalnom uređenju naselja Špišić Bukovice biti konačno i ostvareno.
Odrađeni su radovi za onaj najvažniji dio za poljoprivrednike, a to je saniranje poljskih putova i navoženje kamena na prilazne putove. Također smo sufinancirali i analizu tla za poljoprivrednike. Projektna dokumentacija za nerazvrstane ceste isto je pri kraju i vjerujem da ćemo ju imati gotovu do kraja ove godine. Završili smo s izradom potrebne dokumentacije vezane uz društvene domove u svim naseljima.
U Bušetini se gradi nova moderna škola?
-Uklonjena je stara škola u Bušetini te je započela izgradnja nove, mnogo veće, modernije i suvremenije škole na istom mjestu. Projekt izgradnje nove škole procijenjen je na cca. 4.800.000,00 kn te će Općina sudjelovati s 500.000,00 kn, a ostatak do punog iznosa preuzela je na teret svog proračuna Županija, koja je najzaslužnija za realizaciju tako velike investicije.
Želja vam je i osnovati vrtić u Špišić Bukovici?
-Nakon višegodišnje želje za osnivanjem vrtića, Općina je krenula tim putem organiziranjem cjelogodišnje predškolske nastave, odnosno male škole koja je realizirana u suradnji s osnovnom školom. Nastavu pohađa 46 učenika u dvije škole. U Špišić Bukovici, gdje idu i učenici iz Vukosavljevice, ih je 31, a u Rogovcu, gdje idu i učenici iz Lozana, Bušetine i Okrugljače ima ih 15. Otvorena je mini-tržnica za prodaju poljoprivrednih proizvoda, na kojoj će se uskoro održati i 1. Božićni sajam, na koji se već dosad prijavilo preko 30 izlagača.
Koliko vas je koštala porezna reforma?
-Ovu godinu pamtit ćemo i po neslavnoj poreznoj reformi koju nam je nametnula sada već tehnička nesposobna Vlada premjera Zorana Milanovića, koja nas je koštala mnogo novca i projekata koje smo mogli realizirati, ali zbog manjka priljeva sredstava u općinski proračun nismo. Prije tjedan dana donijeli smo i novi proračun za 2016 godinu koji iznosi 5.012.000,00 kn te se nadamo i da će se uspješno izvršavati. Ovim putem poželio bih svim mještanima općine Špišić Bukovica blagoslovljen Božić i sve najbolje u Novoj 2016. godini. (www.icv.hr, Vedran Lesić, Fotografija: arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content