Radionica ”Depresija jučer, danas i sutra” privukla mnoštvo Orahovčana

U organizaciji Udruga Putokaz Orahovica, Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Virovitičko-podravske županije Orahovica, Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama ”Jaglac” te Udruga za pomoć osobama s invaliditetom u Orahovici su organizirali predavanje i interaktivnu radionicu pod nazivom ”Depresija – jučer,danas,sutra”. Voditelj radionice bio je dr. med. Božidar Popović psihijatar i psihoterapeut opće županijske bolnice Našice, a koordinator cijelog projekta je dr. Marijana Peček Vidaković koaj ej u uvodu i predstavila tijek radionice te posebno izrazila zadovoljstvo što radionicu vodi upravo dr. Popović. Božidar Popović u uvodu je opisao svoje viđenje teme i tijeka radionice.

– Želio sam ovom radionicom podijelit iskustva sa svim nazočnima, razmijeniti naša razumijevanja i na neki način da se svi zajedno uključimo. Želio sam da ostvarimo jedan dijalog kroz koji ćemo zajedno probati doći do zadane teme. Ja iznimno cijenim i respektiram razmišljanje ljudi i taj jedan pristup je i u podlozi ove tri riječi, jučer, danas i sutra. Tako zapravo radimo i u praksi, dakle na jednoj suradnji, u jednom nedvosmislenom postavljanju osoba u ekspertnu poziciju. Za mene riječ terapija uglavnom podrazumijeva dijalog i razgovor koji se može odvijati na različitim mjestima. – rekao je dr. Popović.

Nakon predavanja mnoštvo nazočnih u orahovačkom hotelu ”Ružica” postavilo je brojna pitanja, a međusobni razgovor nastavljeni su i po završetku službenog dijela programa.

(www.icv.hr, vg, Foto:Vladimir Grgurić)

2001radionicadepresija1

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content