Radovi na izgradnji tvornice za preradu ribe u Čačincima napreduju prema planu – završetak se očekuje do lipnju 2016.

Od sredine 2010. godine pa do danas, u rekonstrukciju ribnjaka PP Orahovica i razvoj te grane djelatnosti uloženo je približno pet milijuna eura, što predstavlja najveću investiciju u hrvatskom ribnjačarstvu.

Početkom listopada prošle godine započeli su radovi na izgradnji tvornice za preradu slatkovodne ribe u Čačincima ukupne vrijednosti 20,6 milijuna kuna, od kojih je 50 posto osigurano iz IPARD programa. Završetak radova u planu je do lipnju ove godine te se ujedno očekuje i otvaranje dvadesetak novih radnih mjesta.

PP Orahovica najveći je proizvođač slatkovodne ribe u Republici Hrvatskoj s proizvodnjom od oko 1000 tona konzumne ribe i mlađa, na ribnjacima – Grudnjak, Donji Miholjac, Lipovljani, Jasinje, te baranjskim ribnjacima na površini od 5000 hektara, od čega se više od 60% ribe izvozi u Mađarsku, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Poljsku, Italiju, Češku i Bugarsku.

Ribnjaci su opremljeni najmodernijom tehnologijom za uzgoj slatkovodne ribe, a cijela prerada prati se HACCP sustavom i ISO 22000 certifikatom, koji upravljaju kontrolom od ulaza sirovina, pa sve do distribucije krajnjeg proizvoda.

Hrvatska gospodarska komora dodijelila je PP Orahovica, u 2013. godini, pravo uporabe znaka „Izvorno hrvatsko“, za izuzetnu kvalitetu proizvedenih šarana.

(Facebook: Općina Čačinci)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content