Republika Kosovo – zemlja partner Viroexpa 2016.

Izaslanstvo 21. međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo posjetilo je u utorak, 12. siječnja, Veleposlanstvo Republike Kosovo u Zagrebu, gdje ih je dočekala veleposlanica Nj.E. gđa. Shkëndije Geci Sherifi.
Izaslanstvo sajma Viroexpo činili su direktor sajma Igor Andrović i direktor HGK – Županijske komore Virovitica MilanVanđura.
Tom prilikom, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Republike Kosovo i Veleposlanstvo Republike Kosovo u Hrvatskoj, potvrdili su nastup Republike Kosovo kao zemlje partnera na sajmu Viroexpo 2016. koji će se održati u Virovitici od 26. do 28. veljače 2016. godine na staroj lokaciji, u Vukovarskoj ulici.
Na susretu su, nakon što je potvrđen nastup Republike Kosovo kao zemlje partnera sajma, razmotreni i ostali modaliteti nastupa na međunarodnom sajmu Viroexpo.
Pripreme za sajam u punom su jeku, zanimanje izlagača je iznimno veliko te prijave konstantno pristižu, a krajnji rok za prijavu je 1. veljače.
Sajam Viroexpo iz godine u godinu bilježi sve veću posjećenost te stvara čvrste veze između gospodarstvenika s područja cijele RH, ali i šire. Podsjetimo, jubilarni, 20. sajam Viroexpo posjetilo je 26.700 posjetitelja, a u subotu 28. veljače, drugog dana održavanja sajma, ponovo je zabilježena rekordna posjećenost u povijesti sajma – taj dan posjetilo ga je više od 11.000 ljudi.
Organizatori i pokrovitelji 21. Viroexpo-a su Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK – Županijska komora Virovitica, HOK – Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije i Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije.

(www.vpz.hr, hgk)

logo