Tribina “Društvo bez stigme” održana i u Karlovcu

Udruga Milosrđe i Centar za beskućnike Karlovac organizirali su danas u velikoj vijećnici Grada Karlovca tribinu pod nazivom “Društvo bez stigme”. Tribina je održana u sklopu provođenja EU projekta “Unaprjeđenje socijalnih usluga suradnjom, razvojem i edukacijom”. Na početku skupa predstavile su se Udruga Milosrđe i Centar za beskućnike Karlovac, te Udruga Terra iz Rijeke, koja je bila partner u organizaciji tribine.

-U projektu sudjeluju udruge Terra i Oaza iz Rijeke, Veranda iz Virovitice i Milosrđe iz Karlovca. Projekt “Unaprjeđenje socijalnih usluga suradnjom, razvojem i edukacijom” financira se sredstvima Europske unije, a vodi ga Udruga Terra. Kroz ovaj projekt četiri udruge žele dići svoj rad na višu razinu i to razmjenom iskustava, raznim edukacijama, okruglim stolovima i raznim skupovima. Tako je ova tribina dio projekta, kazao je Jurica Banić iz Udruge Milosrđe.

U sklopu tribine održana je predstava “Kako ti mogu vjerovati?”. Predstava je nastala na radionici forum kazališta, a u suradnji korisnika, djelatnika i volontera Udruge Terra i forum kazališne skupine Alarm. Tematika je usko vezana za problem stigmatizacije liječenih ovisnika i drugih marginaliziranih osoba.

-Forum kazalište je oblik interaktivne scenske igre, koja je vrlo popularna u svijetu, a u ovakvim predstavama prikazuju se problemi određenih zajednica. U ovoj predstavi sudjeluje šest glumaca, a obrađuje se odnos bivšeg ovisnika i poslodavca. Bitno je da se u predstavu uključuje publika, dakle interakcija je na prvom mjestu, rekao je Jurica Banić.

Tribini su prisustvovali učenici trećih i četvrtih razreda gimnazije u Karlovcu, te učenici osmih razreda Osnovne škole Braća Seljan.

(www.hrk.hr)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content